Mohlo by vás také zajímat: Největší mýty o sexu nebo Zajímaví muži: Víme, kde se vyskytují

1. Čip na sex

Britští vědci vynalezli speciální čip, který má pomoci lidem s velmi malou chutí na sex. Jak funguje elektronická drobnost, která prý dokáže vyvolat strhující vlnu vášně? Jednoduše. Čip se zabuduje do mozku a k sexuální stimulaci dochází díky malým elektrošokům. Tato metoda se původně využívala při léčení Parkinsonovy choroby.

2. Kdo chrápe, myslí na sex

„Pokud někdo ve spánku chrápe, může to být důkaz, že myslí přímo na sex,“ píše specialista, ušní-nosní-krční lékař, Mahmud Bhutta v odborném časopise. Podle Bhutty má vše na svědomí autonomní nervový systém zbavený vědomé kontroly.

3. Kdo nesnídá, má dříve sex!

Podle japonské studie jsou sexuálně aktivnější teenageři, kteří do školy odcházejí s prázdným žaludkem. Zpravidla mají první sex v 17 letech. Naproti tomu jejich snídající souputníci se poprvé pomilují až v 19 letech.

4. Chytřejší ženy mají méně orgasmů

Podle výzkumu internetového portálu beQueen má plných 62 procent žen ve věku 18 – 49 let, které mají maturitu či vyšší vzdělání, problémy s orgasmem. Stejné potíže má ze skupiny žen, které dovršily pouze základní vzdělání, pouhých 38 procent.

5. Sex si nejlépe ženy užijí ve 34 letech

Podle britské studie jsou nejžhavější ženy ve věku 30 – 40 let. Zralé ženy si navíc dokáží sex daleko lépe vychutnat než jejich mladší, ale méně zkušené kolegyně.

6. Sex řešením finanční krize

Řešit hospodářskou krizi sexem je odhodláno 76 procent Němců. Erotika jim prý přináší nejlepší rozptýlení.

7. Američtí pubescenti vystavují porno fotky

Téměř každý americký pubescent z celkového počtu 1 280 dotázaných komunikuje o sexu prostřednictvím internetu. Každý pátý pak vystavil své nahé fotky na internetu.

8. Slib cudnosti

Každý osmý Američan se zaváže ke slibu cudnosti (nejčastěji kliknutím na k tomuto účelu zřízenou internetovou stránky). Jenže sliby chyby! Čtyři z pěti takto zavázaných nečekají se sexem až do svatby.

9. Sexuální výchova v Číně

Sexuální výchova byla v čínských školách hodně dlouho tabu. Šířící se pohlavní choroby mezi dospívající mládeží přinutily čínskou vládu jednat. Od prosince loňského roku byl v čínských školách zaveden nový předmět: Lidské tělo a sekundární pohlavní znaky.

10. Nezadaným chybí sex a něžnost

Tzv. single život je pro mnoho lidí pohodlný. Ač by se mohlo zdát, že jej vyznávají ti, kteří se chtějí častěji milovat a vyzkoušet přitom více partnerů, není tomu tak. V anketě plných 90 % lidí žijících sólo přiznalo, že jim chybí láska, sex a něžnosti.