Ne nadarmo se říká "láska bolí". Každý jsme si to, bohužel, prožil. Rychlé vzplanutí, úsměv od rána do noci, motýlci v břiše a nepřítomný pohled. To všechno jsou typické znaky prvotní zamilovanosti. A co pak, když sundáte růžové brýle? Láska umí nejenom dávat, ale také i brát. Čas, finance, svobodu, perfektně rozjetou kariéru či nejbližší přátele. Proto je někdy lepší zpomalit a věnovat svůj čas sám sobě. Připravili jsme pro vás důvody, proč je lepší se nezamilovat a žít si svým vlastním nezávislým životem.

1. Protože to bolí

Jen velmi málo lásek skončí jako v pohádce a párů, kterým bude vše klapat a budou spolu ,,šťastně žít až do smrti", je jako šafránu. Velmi často nastane zklamání, objeví se nevěra, nebo prostě zjistíte, že vám to spolu neklape. Ještě horší je, když se zamilujete jednostranně - a náhlé ,,kopačky" bolí o to víc.

2. Protože prozradíte svá tajemství

Když jste zamilovaná, většinou nemáte před partnerem žádná tajemství. Ví všechno o tom, co děláte, co máte a nemáte ráda, a to vše v případě rozchodu může použít proti vám. Velký pozor dejte také na intimní fotky či videa, která jste si spolu pořídili. Takové materiály mohou být později velmi nebezpečné.

3. Protože je to drahé

Koupíte si nové oblečení, aby jste se druhému líbila, spodní prádlo, parfém.... Chodíte na rande, do kina, na jídlo, voláte si a píšete stovky SMS a to všechno něco stojí. A ne málo. Když pak vztah skončí, peníze jako by jste vyhodila z okna. Nezamilovat se vás zkrátka vyjde levněji.

4. Protože vás to vyčerpá

Když se druhému snažíte zalíbit a děláte věci, které by jste jinak nedělala, bude to pro vás vyčerpávající. Snažíte se na maximum, pořád něco plánujete, přemýšlíte, jak by jste druhému udělala radost - a stejně to nikdio neocení. Nezamilovat se vás toho všeho ušetří.

5. Protože to bere svobodu

Jakmile se zamilujete a začnete s někým chodit, ztratíte svou svobodu a nezávislost. Podřizujete se tomu druhému, trávíte s ním volný čas, nemůžete si jen tak vyrazit s přáteli a už vůbec ne s kamarádem. Zkrátka ztratíte volnost, na které jste si tak zakládala.

6. Protože vás mine ten pravý

Se dvěma muži najednou většinou nechodíte, a tak se může stát, že ve chvíli, kdy trávíte čas s někým, do koho jste zamilovaná jen vy, vás mine ten pravý. Díky tomu minete svou životní lásku, která prošla kolem vás.

7. Protože jde o žrout času

Vaše koníčky jdou stranou, kamarádky jste neviděla už několik měsíců, nemáte žádný čas pro sebe. To vše jen proto, že žijete jen pro svého partnera. Láska vám vezme veškerý čas, za který byste mohla zvládnout spoustu jiných věcí, které byste využila v budoucnu.

8. Protože dodá přehnané sebevědomí

Ten krásný muž, po kterém ženy šílí, si vybral právě vás! Jste šťastná a sebevědomí vám stoupne o 300%. Jenomže to velmi brzy pomine a až si najde jinou, mnohem hezčí, zažije vaše sebevědomí strmý pád, ze kterého se jen tak nevzpamatujete.

9. Protože brání kariéře

Jen málokterá žena se zvládne naplno věnovat svému partnerovi a ještě rozvíjet kariéru. Když máte na očích růžové brýle, jedno jde vždycky stranou - a to je práce. Zatímco byste se v ní mohla posunout dál, rezignujete a veškerou energii vkládáte do partnera.

10. Protože vás nutí k věcem, které nechcete

Nesnášíte výšky, přesto s ním lezete na skály, abyste se mu zavděčila. Nemáte ráda pavouky, ale protože on je miluje, strávíte hodiny studiem všech druhů a jednoho si koupíte. Všechny ušetřené peníze dáte jemu za dárek. Láska vás prostě nutí dělat věci, které nechcete a zbytečně. Bez ní si ušetříte finance, energii i sílu a můžete se věnovat sama sobě.

Statistiky na konec

95% žen touží po velké lásce.

78% žen je přesvědčeno, že je ta pravá láska teprve čeká.

13% žen tvrdí, že už tu pravou lásku má a neměnilo by.