Zumba: Taneční aerobic z Kolumbie

Pokud jste se doposud bránila pravidelnému pohybu, protože nechcete trávit hodiny na posilovacích strojích, pak je pro vás tato kombinace aerobiku, fitness a společenských tanců to pravé. Ve světě je populární již několik let, a to jak u žen, tak i u mužů. Není se čemu divit, vždyť cílem tohoto kolumbijského tance je ukázat lidem, že hubnout se dá také zábavnou formou a bez stresu. Najdete zde prvky salsy, merengue, rumby, hip-hopu, samby i břišních tanců. Během tance se střídají pomalé a rychlé pasáže, při kterých nejen spalujete tuk, ale zároveň formujete problematické partie těla.

Zdroj: Youtube

KAFE.cz doporučuje:

www.zumbahit.cz: Pravidelně aktualizovaná Zumba mapa Česka (jména instruktorů v daných regionech)

Tip KAFE.cz

Chcete se stát instruktorem Zumby? Pak navštivte www.zumba.sk.

Bosu: Balanc na rozpůleném míči

Název tohoto cvičení, které vzniklo v roce 1999, je odvozen ze zkratky Both sides up (obě strany nahoru). Je velmi oblíbené pro zpevnění svalů celého těla i redukci tuků. Na neobvyklém rozpůleném míči trénujete rovnováhu a zároveň posilujete. Procvičíte řadu svalových skupin, zejména ty, které se podílejí na udržování vzpřímeného postavení trupu. Každý si pak určuje úroveň obtížnosti sám, takže je jedno, kolik je vám let, zda jste amatérka, či sportovkyně.

Zdroj: Youtube

Flexi-bar: Kmitající pružná tyč

Pomocí pružné tyče zvané flexi-bar rozkmitáte celé tělo. Přimějete k práci hluboké svaly zádové, veškeré břišní svalstvo a svaly pánevního dna. Počítejte s tím, že se jedná o silový vytrvalostní trénink, který zintenzivňuje látkovou výměnu a zvyšuje srdeční tep. Cvičení s flexi-barem je efektivní proti bolestem zad, napomáhá v odbourání tuků a vyrovnání svalových nerovností. Jde vlastně o takové pomalé rehabilitační cvičení. Tréninkový plán je pak většinou doporučen na 10 – 15 minut 2x až 3x týdně.

Zdroj: Youtube

Tip KAFE.cz

Flexi-bar můžete zakoupit na internetu, např. www.lucik.cz

H.E.A.T.: Chůze na pásech

High Energy Aerobic Training neboli Aerobní cvičení s vysokým energetickým výdejem vychází ze základního lidského pohybu – chůze. Používají se při něm speciální běžecké pásy, které jsou poháněny pouze lidskou energií. Lekce tohoto skupinového cvičení, při kterém se účinně spalují tuky a trénuje kardio systém, probíhá pod vedením instruktora a za doprovodu motivační hudby.

Zdroj: Youtube