1. Tip pro ženy: Zen Silhouette

Jak už název napovídá, představuje tato masáž cestu ke krásně vytvarovanému tělu, jaké každá žena touží předvést na pláži nebo u bazénu. Vede k harmonickému propojení duševní i fyzické krásy, jaká se skrývá v každé z nás, ale někdy se ve všedním shonu bohužel málo projevuje, protože se zapomínáme hýčkat, pečovat o sebe a mít se rády. Tato masáž dodá vaší kráse hloubku i trvání a zvedne vám sebevědomí. A jak probíhá? Zahajuje ji jemný tělový peeling, který z pokožky odstraní odumřelé keratinové buňky a připraví ji pro zeštíhlující zábal s obsahem čistého přírodního zázvorového extraktu. Ten povzbudí, zlepší krevní oběh a odplaví tak z těla toxické látky. Potom následuje aromaterapeutická masáž směsí paprikových a skořicových olejů, pomáhající odbourávat podkožní tuk. Vaším cílem přitom nemusí být zhubnutí, ale třeba jen zpevnění a zformování postavy, rozehnání celulitidy a zlepšení kvality pokožky.

Masáž s tradicí Orientu

Zen Silhouette vychází z tradice orientálních aromaterapeutických masáží, při kterých vás tropické vůně a doteky citlivých prstů terapeutů léčí, uvolňují a celkově zklidňují. Doteky a vůně zároveň odstraňují únavu a s ní i ochablost, ztuhlost, zkrácení a bolestivost svalstva, a navíc posilují regenerační schopnosti organismu, neboť napomáhají lepšímu prokrvení a návratu žilní krve a mízy z periferií do oběhového centra. Masáž je vhodná jako série opakovaných procedur. Nejen, že se vám po ní bude také krásně spát, ale prohloubíte si také noční spánek a dopřejete svému organismu zasloužený odpočinek.

2. Tip pro muže: Zenergy

Působením každodenního stresu se většině z nás v těle hromadí napětí, které je potřeba uvolnit, dopřát tělu i mysli odpočinek, osvěžit je a probudit v nich novou energii. To neplatí jen pro ty, kdo tráví celé dny v kanceláři, ale i pro sportovce. Cvičíte-li a posilujete, neuškodí jednou za čas uvolnit a osvěžit jednostranně zatěžované svaly, šlachy a klouby. Masáž Zenergy se provádí horkými bylinnými balíčky, extrakty si tak najdou cestu póry kůže až do hloubky každého svalu a detoxikují organismus. Teplo z horkých bylinek napomáhá terapeutce daleko lépe rozmasírovat problematické partie – záda, ramena a krk. Pak bezprostředně následuje masáž směsí exotických olejů, která dále pomáhá obnovit potřebnou vitalitu těla i mysli, takže se budete cítit doslova jako znovuzrození.

Masáž válečníků

Tuto horkou bylinnou masáž měli v oblibě už válečníci ayuthajské epochy před více než 400 lety, kteří díky ní každodenně nacházeli potřebnou energii pro svůj náročný, drsný život, vyžadující ty nejvyšší výkony. Postup této masáže tedy vychází z tradičních thajských masáží. Zenergy pracuje především s akupunkturními drahami (meridiány) a má výrazně pozitivní účinek na celkovou energetickou rovnováhu těla. Tuto masáž můžete vyzkoušet i při drobných zdravotních obtížích, protože meridiánové masáže jsou účinným prostředkem k vyléčení širokého spektra zdravotních potíží od bolestí hlavy přes dýchací a srdeční potíže až kupříkladu k artritidě kolenních kloubů. Pravidelná masáž napomůže i ke zkvalitnění spánku, kdy se v noci nebudete budit a vaše fyzické a psychické síly tak budou přirozeně obnovovány.

Kafe.cz zjistilo: Kam na zenové masáže?

Zen Asian Wellness, Praha
Masáž Silhouette: 2 290 Kč (120 min)
Masáž Zenergy: 2 150 Kč (120 min)
www.planetzen.cz

Kam na další speciální masáže?

Zen studio, Praha
V nabídce například masáž pepřová, bambusová, anebo čokoládová.
www.zenstudio.cz
Cybex, Health Club & Spa, Praha
Nabízí například masáž golfovou, kávovo-čokoládovou či bahenní.
www.cybex-fitness.cz
Wellness 2000, Brno
V nabídce například masáž medová, magická, anebo havajská.
www.masaze-brno.cz
Fyzioterapie Ostrava
Nabízí např. masáže medové, havajské, anebo lávovými kameny.
www.masaze-ostrava.cz