Taky dobrá

Zelené barvě se nedostává tolik prostoru, kolik by si zasloužila. Je svěží i tajemná, omlazující i dospělá. Bohužel se jí ženy zbytečně bojí a návrháři s ní až zoufale šetří. K velkému překvapení se letos nenápadně prodrala mezi trendy v manikúře. Temně zelené odstíny působí na nehtech sice netradičně, ale vzbuzují žádoucí pozornost a vypovídají o nositelce, že nemá v úmyslu jít s davem.

Správně zvolená metoda

Ostré "drapáky" a nehty upilované do nebezpečné špičky nebo do tvaru otvíráku na pivo, už dávno nejsou v kurzu. U výrazných odstínů platí víc než u jiných, že nehty i jejich bezprostřední okolí musí být v té nejlepší formě. Každý záhyb, nerovnost, záděry, roztřepené konce nebo nerovná kůžička se po nanesení laku akorát zvýrazní a upozorní na každý detail. Silné vrstvy gelu mohou drobné chybky zacelit, ale z dlouhodobého hlediska není taková metoda ideální a zdraví prospěšná. Kvalitní lak vám prokáže mnohem lepší službu.

Ruce jako vizitka

Abyste se za svoje ruce nemusela stydět, věnujte jim pravidelnou péči. Bez návštěvy kosmetického salonu, pilníku a domácích zábalů to nepůjde. Zkuste medové pohlazení:

  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • mikrotenové sáčky
  • ručník

Směs dobře promíchejte a naneste na dlaně, prsty i nehty. Vložte ruce do sáčků a zabalte ručníkem, aby se teplo udrželo co nejdéle. Po půlhodince řízeného odpočinku budou hydratované, hebké, vláčné, provoněné a připravené pro další péči.

Bez třpytek to nejde

Barvou trendy v manikúře zdaleka nekončí. I když se o slovo hlásí i zrcadlové odstíny, mnohem větší prostor dostávají nalepovací kamínky, třpytky, flitry a ornamenty. Lesklé nehty dnes už nikoho nepřekvapí, ale tmavě zelené drápky v matném provedení, které z dálky připomínají samet, představují luxusní záležitost, na kterou nemá spousta žen odvahu.

Komu by byla jedna barva přeci jen málo, zelená je ideální ke kombinování. Zkuste si pohrát s černou klasikou, zlatými nebo stříbrnými proužky nebo tělovými vzory, které na rukou vytvoří jedinečný optický klam.