Marná snaha

Pokud se zaměříte pouze na posilování jedné části těla, velice brzy se dostaví přetížení a tělo přestane na dřinu reagovat. Váha se nepohne ani o gram a břicho zůstane pěnové a měkké.

Břichu můžete cviky, které jsou vhodné k jeho posílení, zlepšit kondici, ale nikdy se nepodaří takovým pohybem vypracovat ukázkové břišáky. Na to musíte rozhýbat celé tělo. Ideální je cvičení s vlastní vahou nebo silový trénink. Při správném provedení a dýchání se aktivují i ty nejmenší svaly v těle.

S mírou

Kdysi dávno proběhla světem zpráva, čemu Victoria Beckham vděčí za svou štíhlou figuru. Dává přednost sklapovačkám a opakování se dotýkají tisícové hranice. Takové přetížení nemůže tělo dlouhodobě vydržet a vaše snahy by začalo po pár týdnech bojkovat. Dost možná byste si ještě předtím uhnaly nepříjemné zranění jako namožené šlachy nebo rovnou utržený sval, který se léčí dlouhé týdny.

Hodina intenzivního tréninku čtyřikrát v týdnu bude stačit.

Tipy a triky

Cvik by neměl být prováděn švihem, základem úspěchu je procítění a hluboké dýchání. To dokáže jen málokdo, protože takové cvičení bolí a pálí.

Dejte šanci následujícím trikům, které posílí tělo skutečně rychle, v oblasti pasu vás zbaví tuku a vytvarují křivky, o kterých sníte.

Plank - slavné "prkno" se dá provádět na tisíc způsobů a můžete postupně zvyšovat náročnost, střídejte nohy a prodlužujte čas

Medicinbal - uchopte ho do rukou a natáhněte je před sebe, nohy pokrčte a rotujte

Vznosy - pověste se na hrazdu a "zamkněte" ramena, táhlým pohybem přibližujte natažené nohy k hrazdě

Ohrané

Zdá se to až trapné. Ale všechen pohyb se pojí se zdravým jídelníčkem. Budujete-li svaly, musíte přidat více bílkovin a škrobové zeleniny, při redukci se doporučuje absence rafinovaných cukrů a důraz na zeleninu a kvalitní tuky. Menší porce jsou ale v obou případech přímá cesta k neúspěchu. Mohutné bicepsy, po kterých touží muži, i sixpack musí z něco stavět a s prázdným žaludkem toho moc nezmůžou.