Speciální infračervené záření keramických či karbonových topidel bylo patentováno dr. Tadaschi Ishikawa z Japonska již v roce 1965. Při teplotě okolo 60 °C dochází k intenzivnímu pocení a uvolňování svalové tkáně. Po celou dobu pobytu v kabině dýcháte vzduch o teplotě 20-60 °C, protože 80-90 % vyzařovaného tepla vstřebá vaše tělo a jen zbytek se rozptýlí do prostoru kabiny. To je zásadní rozdíl mezi klasickou saunou a infrasaunou.

Jak správně užívat infrasaunu

  • Jednou denně nebo i třeba každý den – záleží zcela na vašich pocitech, snášenlivosti či oblibě uživatele. Doporučuje se 20 až 30min saunování, ale i zde platí dle snášenlivosti a osobních zkušeností. Potící kůru zakončíte vlažnou vodou ve sprše. Doporučujeme následné použití vodní masáže ve vířivé vaně.
  • Infrasaunu neužívejte, pokud se cítíte nezdravě nebo po konzumaci jídla. Kabinu používejte pokud možno odpočatí a uvolnění. Před použitím a po něm doplňte tekutiny (nejlépe nesycené nápoje).

Využití infrasauny

Marimex CZ nabízí infrasauny pro jednu až tři osoby v několika příjemných designech. Jednotlivé řady jsou vybaveny keramickými nebo karbonovými zářiči a jsou vhodné pro užívání v domácnostech. V minulosti bývaly infrasauny využívány výhradně v oblasti medicíny a sportu. V současnosti si však našly své místo a stávají se oblíbenou součástí mnoha domácností. Vzhledem k jednoduchosti montáže infrasaun a jejich energeticky šetřivé nákladovosti (1-2,2 kW) jsou infrasauny předurčeny široké veřejnosti. Standardní připojení domácnosti (230V) je zcela optimální pro připojení našich infrasaun.

Základní specifikace infrasaun Marimex CZ

Rozměry: od 1oo x1oomm, výška 194mm
Výkon: od 1,5kW do 2,2kW
Doba vyhřátí: cca 10min
Doba instalace: cca 20min (stavba pomocí předpřipravených přesek či spojů)
Materiál: HEMLOCK (Kanadská borovice)
Zářiče: keramické či karbonové dle zvolené řady

Infrasauna – nová technologie saunování

Vhodnost infrasauny pro léčebné či potící kůry je již nevyvratitelná. Je vhodná i pro osoby, které se léčí s krevním tlakem nebo těžce snášející vysokou teplotu v klasické sauně. Infračervený tepelný systém se v zahraničí nazývá „domácí lékař“, vede k velmi účinné detoxikaci organismu a léčbě našeho těla při teplotě do 60°C. Infrasauny se stávají součástí terapeutické léčby jak v našem zdravotnictví, tak i v lázeňském prostředí.

Účinky infrasauny

  • Čistí a pečuje o tělo.
  • Stimulace metabolismus (relaxace a regenerace).
  • Podpora a regenerace při sportu.
  • Mírní bolesti a svalové napětí.
  • Pro teplomilné osoby a při studených rukou a nohou.
  • Zvyšuje rozpínavost tkáně.
  • Vhodné při potížích s klouby.
  • Snižuje ztuhlost končetin, kloubů a zad.
  • Součástí přípravy sportovců před i po zátěži.
  • Suché teplo propojeno s maximálně příjemným pocením.

Čas předehřátí na provozní teplotu je závislý nejen velikosti kabiny, ale také na keramických či karbonových topidlech. Běžné nahřátí infrasauny je 10 minut. Doporučujeme využít audio systém a pro absolutní relaxaci zvolit vhodnou muziku. Během nahřívání infrasauny máte čas na vlažnou sprchu, která zvýší efekt pocení, jež je oproti klasické sauně intenzivnější. Doporučujeme před i po saunování dodržovat pitný režim, dostatek tekutin významně ovlivňuje intenzitu pocení. Délka pobytu v infrasauně je čistě na vás dle vašich pocitů a zkušeností. Běžné užívaní infrasauny se pohybuje mezi 20 až 40 minutami při teplotě okolo 60°C. Během této doby tělo spálí přibližně 700 kalorií jako při 10 km běhu. Doporučujeme začínat s kratšími intervaly, které můžete následně postupně prodlužovat. Po uplynutí zvoleného času se topný systém automaticky odpojí. Ušetřete peníze za lékaře a léky pravidelným sauněním v infrasaunách Marimex. Infrasauny Vám přinášejí uvolnění po nashromážděném denním stresu, kdy vaše svalstvo potřebuje uvolnit a tělo zregenerovat. Pravidelným sauněním v pohodlí domova dosáhnete zdravějšího těla a ducha. Vaše vnitřní naladění bude svěžejší a optimističtější nehledě na příjemný pocit připraveného těla na dnešní hektickou dobu.

Více o infrasaunách se dozvíte ZDE.