Pokud jste se rozhodla zlikvidovat kruhy pod očima alespoň vizuálně a chcete používat korektor, vždy je dobře dodržet několik základních pravidel. Korektor není nutné používat jen na kruhy, ale i na různé pupínky, prasklé žilky, či zarudlé flíčky.

Dvě základní pravidla

V první řadě zjistěte, jaký máte typ pleti a podle toho zvolte korektor. Na sušší pleť je vždy lepší tekutý korektor, na mastnou tužší. Pozor ale, tuhý korektor se hodí spíše na maskování pupínků a pigmentových skvrn, na kruhy pod očima používejte vždy tekutý.

Druhá zásadní záležitost je znát správný odstín. V případě, že chcete maskovat kruhy pod očima, je vždycky lepší volit korektor o odstín či odstíny světlejší než je vaše pleť. Obličej to totiž opticky rozzáří. Na pupínky je dobré použít korektor přímo v odstínu vaší pleti.

Co udělat před použitím

Ještě, než se pustíte do maskování, měla byste vědět, že korektor není dobré nanášet na neošetřenou pleť. V první řadě je potřeba na obličej nanést bázi pod make-up, které by měla předcházet vrstva hydratačního krém, kolem očí můžete použít speciální oční krém, ale samozřejmě postačí i klasický krém na obličej. Poté můžete použít make-up a až na něj korektor. Uvidíte, že některé nesrovnalosti zamaskuje už make-up a o to méně korektoru pak bude potřeba. Pokud byste korektor nanesla ne pleť, na které není krém nebo báze, zalezl by do pórů a do drobných vrásek a spíše by vám uškodil než pomohl.

Jak se používá

Korektor se nanáší v tečkách, aby se nestalo, že nanesete zbytečně silnou vrstvu a do pokožky se jemně vklepává. Nikdy nemaskujte s korektorem velké plochy ani ho neroztírejte jako make-up. Má totiž tendenci zasychat a ve větších plochách se bude loupat. Naopak vklepáním udělá přesně takovou službu, jakou po něm chcete.

Nebojte se barev

Teď samozřejmě nemyslíme, abyste si pupínky barvila na modro, ale pokud si koupíte paletku s korektory, určitě si všimnete, že existují také světle zelené, světle žluté a světle fialové či růžové. Nebojte se je začít používat. Zelený korektor neutralizuje červené skvrny, žlutý je naopak ideální pomocník s kruhy pod očima a případnými modřinkami, které vznikají prasklými žilkami. Můžete narazit také na světle fialový, ten neutralizuje žluté podtóny pleti a světle růžový modré podtóny. Určitě je lepší si s nimi pohrát doma, abyste si byla jistá, že si na obličeji nevyrobíte něco nepěkného těsně před důležitou událostí.

Kruhům můžete i předcházet

A pokud byste kruhy pod očima chtěla zlikvidovat jiným způsobem než jen jejich maskováním, existuje spoustu návodů jak na to. Studené lžičky přiložit pod oči, čajové sáčky z černého nebo zeleného čaje, salátové okurky, vatové tampóny namočené v mléku, nebo prostě jen dostatek spánku.