Proč právě žehlička? Co všechno s ní můžete vytvořit?

Žehlička na vlasy umí spoustu dalších věcí, stačí jen zapojit fantazii. Jedinou věcí, kterou budete potřebovat k vytvoření vlnek, kudrlin i „foukané“, je kvalitní žehlička na vlasy.

Ukážeme vám, jak skvěle zastoupí fén, kulmu a všechny další vychytávky na úpravu vlasů! Nevěříte? Čtěte dál.

Foukaná žehličkou!

Ráda si vlasy foukáte dokulata? Nebo třeba směrem ven od obličeje? S žehličkou to zvládnete taky. Vlasy nechte volně uschnout a když jsou suché, vezměte silnější pramen vlasů a žehličkou jej tvarujte, jak potřebujete. Pramen netáhněte směrem dolů jako při žehlení, ale směrem, kterým chcete mít vlasy natočeny. Skvěle tak poslouží třeba při natáčení ofiny!

Pozor: Nikdy žehličku nepoužívejte na mokré vlasy!

Sexy plážové vlny

Jak s pomocí žehličky docílíte efektu plážových vln? Ze suchých vlasů upleťte alespoň dva copánky. Vlasy začněte splétat až od výšky uší. Horní část copánku stiskněte žehličkou a podržte alespoň 10 vteřin tak, aby se vlasy kompletně prohřály. Takhle postupujte po celé délce copánku. Vlasy nechte vychladnout, rozpleťte, zafixujte – hotovo!

Tip: Čím více copánků, tím drobnější vlnky!

Kudrliny jako z kulmy!

Máte ráda efekt kudrlinek, které vytváří klasická kulma? Stejného vzhledu docílíte i s žehličkou! Vezměte pramen vlasů o tloušťce maximálně 3 cm a začněte ho od hlavy natáčet kolem dvou prstů jedné ruky. Jakmile budete mít celý pramen obtočený kolem prstů, opatrně ho vložte do žehličky a na několik vteřin stiskněte, dokud se vlasy neprohřejí. Poté pramen nerozmotávejte, ale přichyťte pinetkou. Stejně pokračujte po celé hlavě. Až všechny prameny vychladnou, můžete vlasy rozpustit. Tadá!

Rada: Stejně jako při použití kulmy, i po použití žehličky na vlasy je potřeba dát vlasům dostatečnou regenerační péči. Čím více své vlasy zatěžujete, tím větší pozornost byste jim měla věnovat. Základem je kvalitní vlasová kosmetika.

Nezapomínejte na žehlení!

Nemůžeme zapomenout na hlavní účel žehličky na vlasy. Vlasy vám samozřejmě bezvadně narovná a uhladí. Ale kdo by si žehlil vlasy do rovna, když je tolik dalších možností, že? Tak co, dámy, věděly jste, jaké skvělé kreace můžete na hlavě vytvořit jen za pomoci žehličky? Vyzkoušíte některý z našich tipů?