Monitoring

Lidské tělo umí vyprodukovat ohromné množství pachů, které nemusí jít všemu okolí i vám samotným pod nos. Propocené oblečení, zavánějící nohy, dračí dech nebo nepříjemná vůně linoucí se z ženského lůna může napáchat velké škody. Jedná se ve vašem případě o společenské faux-pas nebo zdravotní komplikace, na které je třeba si posvítit? Časem by mohly způsobit vleklé potíže.

Klima v rozkroku je třeba opečovávat a pravidelně kontrolovat jeho stav. Mykózy, výtoky a palčivé svědění se léčí velice těžko a často podléhají recidivě. Než se nadobro vzdají, musí ženy podstoupit těžký a dlouhý boj.

Rovnováha

Vagína funguje jako unikátní ekosystém a bez většího reptání se spokojí s obyčejnou vodou a jemným intimním gelem. Parfémovaná mýdla jsou plná agresivní chemie, která způsobuje silné výtoky a posiluje onen nepříjemný zápach. Je to paradox k nepochopení.

Strava

Jídlo ovlivňuje většinu pochodů v lidském těle. Nadměrná konzumace cukru, kvasnic a smažených jídel otevírá bránu k infekcím a nevábné vůni. Zpracované potraviny a polotovary plné nezdravých olejů, dochucovadel, barviv, éček a zvýrazňovačů chuti umí dodat ženskému rozkroku voňavé "grády".

Teplo

Horké koupeli odolá málokdo, ale právě přísun teplého proudu vody může být jedním z viníků, proč jste občas cítit. Jednou za čas si ji dopřát není na škodu, ale pravidelné máčení se ve vodě, která je více než vlažná, dává volné pole působnosti pro bujení a kvašení. V tu chvíli má nelibá vůně zelenou.

Prádlo

Neprodyšné prádlo, nepadnoucí střihy nebo příliš těsné kalhotky způsobují tření a to zase zvyšuje nepohodlí a podněcuje tvorbu šťáv s výrazným zápachem. Většinou se přidruží i odřeniny a opruzeniny a na problém s rozšířením infekcí nebo vyrážky je zaděláno.

Dejte přednost stoprocentní bavlně nebo přírodním vláknům, které se pozvolna vkrádají do dámských šatníků. Bambusové nebo kopřivové materiály jsou pro citlivou pokožku jako pohlazení. Navíc dýchá, je eko a antibakteriální.

Koupele

Než poběžíte do ordinace svého gynekologa nebo vezmete nejbližší lékárnu útokem, zkuste dát šanci síle přírody.

  • 200 ml vody smíchejte s pěti kapkami čajovníkového oleje, směs rozetřete na postižená místa a nechte půl hodinky působit
  • Nalijte dva hrnky jablečného octa (ideálně domácí) do vlažné vody ve vaně a na 20 minut se pohodlně usaďte

Nedaří-li se potíže odstranit do týdne, navštivte svého lékaře. Vaginální nerovnováha a palčivé stavy mohou být předzvěstí zdravotních komplikací, na které příroda a babské rady nestačí.