Také dáváte přednost vaně napuštěné horkou vodou před sprchováním? Nejste sami. Češi patří mezi národy, jež koupel přímo milují. Dokonce 25 % lidí dává přednost koupání ve dvou.

Mohlo by vás také zajímat: Jakou máš barvu vlasů, taková jsi nebo Řekni nám, jak spíš, my ti řekneme, kde je chyba

Proč koupel uvolňuje?

Horká voda rozšiřuje cévy a uvolňuje svaly. Proto se koupel doporučuje po fyzické zátěži.

Jsem po koupání čistší než po sprchování?

Během ležení ve vaně se rozšíří póry kůže. Proto se lépe aplikují kosmetické přípravky a koupel je daleko efektivnější než rychlá sprcha. Během pobytu ve vaně si můžete udělat peeling či použít kartáč na záda. Efekt bude daleko lepší a vaše kůže bude krásně čistá.

Proč se ve vaně scvrkává kůže?

Kůže bohužel ve vodě vylučuje určité množství vlhkosti. Postihuje to zejména ty části těla, kde nejsou chloupky, tedy dlaně a chodidla. Proto je pokožka po koupeli scvrklá.

Proč se mi chce často na záchod, když jsem ve vaně?

Pokud jste ve vaně příliš dlouho, zúží se cévy na rukou i na nohou a proudí jimi méně krve. To spouští receptory v mozku, vzniká tlak. Ten se kompenzuje tak, že se nám chce močit.

Opravdu ohrožuje horká vana potenci?

Ne! Aby skutečně došlo k poškození spermií, musel by člověk podle urologů strávit alespoň dvě hodiny ve vodě o teplotě 60 stupňů. Ale taková voda se nám už zdá příliš horká.

Znamená fén ve vaně skutečně konec?

Nejen fén může být při koupání nebezpečný, nýbrž všechny elektronické přístroje, které jsou zapojené v síti. Sice ne vždy může jejich spadnutí do vody způsobit rychlou smrt, i přesto se ale doporučuje udržovat je v uctivé vzdálenosti.

Proč jsou při koupání nehty průhledné?

Pod vrstvy nehtů se během koupání dostává voda. Ta způsobuje, že jsou průhledné a měkké. Po koupeli se ale voda rychle odpaří a nehty jsou opět bílé.