Mohlo by vás také zajímat: Předsevzetí, která stojí za to dodržet

Dokud zuby nezlobí, je celkem snadné na jejich péči dbát jen tak, aby se neřeklo. Než prozkoumáte, k jakým poznatkům dospěly naše testující čtenářky, udělejte si i vy malý test a odpovězte si, kolik péče věnujete svému chrupu:

1. Preventivní prohlídka u zubaře dvakrát ročně

Vážně tam na vás nečeká žádné monstrum s kleštěmi v ruce, které se třese na trhání. Jde tu hlavně o prevenci. Zubař totiž odhalí a včas zasáhne, pokud se vám vinou nesprávného čištění někde ukládá plak, zubní kámen a bakterie způsobující zubní kaz.

2. Pravidelná návštěva zubní hygieny

Kromě toho, že zuby hygienistka prohlédne a profesionálně vyčistí, dokonale s vámi natrénuje pohyby a úkony, které byste s kartáčkem a se všemi ostatními dentálními proprietami měla dělat doma v koupelně.

3. Domácí výbava

Zubaři se shodují na tom, že sebelepší irigátor či elektrický kartáček nenahradí poctivou ruční práci s klasickým kartáčkem a pastou s fluoridem, ten totiž snižuje kazivost zubů. Plně stačí každé ráno a večer chrup mechanicky očistit.

Eva, 37 let, realitní makléřka

„Naše rodina je v zubní péči asi takovým typickým českým průměrem. Zuby si samozřejmě čistíme dvakrát denně, ale s pravidelnými návštěvami u zubaře je to bohužel horší. Naštěstí nikdo z rodiny nemá se zuby problémy, tak snad čistíme správně. Pastu vybíráme pečlivě. Jakmile dobře ‚nechutná‘ a nepění, tak už ji podruhé nevybereme. Signal Expert Protection naštěstí touto zkouškou u všech členů rodiny prošel na výbornou. Čištění s ním je naprostá radost. Mně osobně se navíc líbí i mikrogranule, které jsou něco jako peeling proti plaku. Zuby se mi zdají čistější než po hygieně s jinou pastou. Velkou radost mi v neposlední řadě udělal i svěží dech, který, pokud si k obědu nedáte nic pikantního, vydrží dlouhé hodiny. Tuto přednost ocení každý, kdo má během dne řadu pracovních schůzek tak jako já.“

Vendula, 39 let, projektová manažerka

„O zuby se snažím starat pořádně. Oba moji rodiče mají problémy s paradontózou a já bych se podobným ‚radostem‘ do budoucna ráda vyhnula. Zubařka mi při každé kontrole klade na srdce, že základem je správná technika čištění, se kterou zbavím chrup plaku a bakterií. Jsem proto ráda, že jsem mohla testovat novou pastu, která nabízí hned osm benefitů pro hezčí a zdravější zuby. Signal Expert Protection prošel zkouškou bez problémů. Líbí se mi, že minerály v pastě pečují o zubní sklovinu intenzivně, ale přesto šetrně, takže ani citlivé zuby si novinku nemusí odpírat. Skvělé je také spojení bělicích složek s mikrogranulemi, které pomáhají čistit kritické mezizubní prostory, a se zinkem, který bojuje proti bakteriím. Novinka nadchla mě i manžela, protože je ideální pro denní péči i pro prevenci.“

Helena, 29 let,marketingová specialistka

„Už na první dojem byla pasta Signal Expert Protection velice příjemná na použití. Bohatě pění a čištění usnadňuje i svěží ‚chutí‘. Přiznávám, že ze všech benefitů, které nabízí, je pro mě nejpodstatnější, že po ní v ústech zůstává skutečně dokonale svěží dech. V minulosti jsem zkoušela pasty, které měly dobré reference v péči, ale pocit v ústech byl takový, jako bych si zuby snad ani nečistila. To se během testování Signal Expert Protection rozhodně nestalo,“ svěřila se Helena. „V tuto chvíli mám za sebou již několik týdnů, kdy používám pouze Signal Expert Protection, a s radostí poznávám, že mám mnohem hladší zuby. Když si jazykem přejedu po zubech, je to, jako bych byla po návštěvě zubní hygienistky. Také jsem přestala používat ústní vodu. V ústech je taková svěžest, že to již není potřeba.