Helma

Pokud se chystáte jezdit na snowboardu, neměla by helma ve vaší výbavě chybět. Abyste se v ní cítila pohodlně, je potřeba dobře vybírat – helma by totiž měla především dobře sedět. Nesmí vás tlačit, ani na hlavě lítat. I bez zapnutého pásku pod bradou by se při zatřepání hlavy neměla hýbat. Máte-li možnost, je ideální ji před nákupem vyzkoušet – pokud možno s brýlemi, které by vám do ní měly také skvěle padnout. Objednáte-li ji přes internet, vždy si dobře změřte obvod hlavy a určete správnou velikost. Je dobré volit helmu určenou přímo na snowboard, která bývá pohodlná a uši v ní nejsou kryté plastem, ale měkkým materiálem.

Jakou máte velikost helmy?

Obvod hlavy Velikost helmy
53 - 54 cm S
55 - 56 cm M
57 - 58 cm L
59 - 60 cm XL

Chrániče

Snowboarding nepatří mezi nejbezpečnější sporty, a tak pokud se bojíte zranění, pořiďte si kromě helmy ještě speciální chrániče. Můžete volit jak chrániče páteře, tak ochranné šortky na stehna a hýždě, avšak mezi ty nejobvyklejší patří chrániče zápěstí. Zakoupit je můžete buď samostatně a oblékat je pod rukavice, anebo jako součást rukavic, ze kterých se dají odepnout. Velikost chráničů byste měla volit podle oblečení, které běžně nosíte.

Oblečení

Abyste se na svahu cítila pohodlně a v teple, a to i přes pády do mokrého sněhu, sněžení či mrholení, neměla byste zapomenout ani na vhodné oblečení, ideálně takové určené přímo pro zimní sporty. Odborníci doporučují oblékat se zásadně ve třech vrstvách, z nichž spodní tvoří termoprádlo, střední například fleecové oblečení a poslední bunda a kalhoty vhodné do zimních podmínek. Neměla byste se však řídit jen střihem a barvou, ale především se zaměřit na voděodolnost, paropropustnost a zateplení jednotlivých kousků. Bunda by měla mít také větrací otvory a dobrou součástí je i pás proti sněhu, který může, anebo nemusí, jít odepnout. Zapomenout byste neměla ani na vhodné ponožky.