V roce 2010 se stanete tváří ZP MV ČR, a my v pojišťovně jsme tomu rádi. Co vás k tomuto rozhodnutí vedlo?

Náhoda, setkání a souznění…

…a fakt, že nejste jen herec, ale i psychoterapeut?

Ano, vždycky jsem chtěl vědět o lidském organismu co nejvíc, abych pomohl sobě, protože jsem od narození diabetik, ale i jiným lidem. Zdravý životní styl se stal doslova mou vášní. A proto spolupráce se zdravotní pojišťovnou, jejímž mottem je: „Zdraví jako vášeň“ je zcela logická.

Myslíte, že přesvědčíte i ostatní, aby se zdraví stalo jejich vášní?

Věřím. Jinak bych do toho nešel. Zdraví chceme být přece všichni, ne? Jenom vždycky nevíme jak na to. Dostupné informace bývají neúplné a často nevíme, kde a jak hledat ty správné. Pokusíme se to změnit. Dáme lidem informace, budeme s nimi diskutovat a budeme je i bavit. Víc zatím neprozradím…

Cíl je jasný: dát lidem tolik informací, aby pro ně bylo snadnější starat se dobře o své zdraví. Aby nic nezanedbali, ale na druhé straně, aby neběhali k lékaři s každou hloupostí.

Mimochodem, sám jste klientem ZP MV ČR. Nelitujete?

Rozhodně ne. Čím déle jsem u vaší pojišťovny, tím více jsem přesvědčený, že jsem zvolil správně. Nemám tak rozsáhlé zkušenosti s dalšími zdravotními pojišťovnami, ale nadšení, se kterým jste se vrhli do projektu prevence a zdravého životního stylu, je myslím v ČR průkopnické.

Je vánoční čas, brzy budeme slavit Nový rok. Co společně popřejeme klientům ZP MV ČR?

Co jiného než pevné zdraví? A taky hodně legrace, dobré nálady a optimismu, protože to je ta nejlepší terapie na světě.