Přinášíme vám sedm ženských trápení a vtipných rovnic, které vznikly z rádoby seriozních vědeckých výzkumů. A když nepomůžou, alespoň se pobavíte.

1. Velký zadek = žádná cukrovka

Trápíte se kvůli velkému pozadí, zvlášť teď před létem, kdy to je tak lehce neschováte? Zapomeňte na to a berte to z té lepší stránky. Podle výzkumu, kteří provedli odborníci z Harvardu, totiž ženy s větší zadnicí mají mnohem menší šanci, že onemocní cukrovkou 2. typu a budou si muset píchat inzulín. Tuk na stehnech a hýždích totiž paradoxně před cukrovkou chrání. Mnohem nebezpečnější je naopak sádélko na břiše.

2. Nadměrné přemýšlení = kila navíc

Lámat si nad něčím neustále hlavu a přemýšlet nad hloupostmi vůbec není zdravé. Spálíte při něm totiž jen minimálně kalorií, ale natolik vás vyčerpá, že sníte minimálně o čtvrtinu víc, než potřebujete. A výsledek? Kila navíc, neforemná postava, a dokonce i obezita. Řešení je podle odborníků jednoduché: příliš o všem nepřemýšlejte a nepřiberete.

3. Dlouhý život = málo jídla

Pokud chcete dlouho žít, příliš nejezte. Američtí vědci totiž přišli na to, že množství jídla, které sníte, je pro dlouhý život důležitější než cvičení. Výzkum sice zatím provedli jen na myších, ale jasně dokázali, že ti hlodavci, kteří jedli nejméně, žili naopak nejdéle. Jestli to platí i u lidí zatím nikdo netestoval, rozhodně se však neprokázalo, že by anorektičky měly delší život – právě naopak. Raději tedy nad tímto výzkumem nepřemýšlejte a něco dobrého si dejte.

4. Myšlenky na jídlo = kila dolů

Míváte často chuť na něco dobrého a nemůžete odolat? Pak se inspirujte radou expertů z Birminghamu. Přišli totiž na to, že chuť výrazně oslabí, když intenzivně začnete myslet na poslední jídlo. Prý je to mnohem účinnější, než další doporučované metody, jako je rychlá chůze, čištění zubů, atd. Pokud si tedy vzpomenete na snídani, nebo oběd, zaplaší to chutě na sladkosti a vy tak vlastně zhubnete.

5. Málo spánku = krátký život

Zatímco dlouhý život si podle odborníků zaručíte tím, že budete málo jíst, krátký naopak budete mít zaručeně tehdy, pokud budete spát méně než šest hodin denně. Italští a britští vědci se vzácně shodli na tom, že lidé nad 25 let, kteří spí méně než šest hodin, mají o 12 % větší pravděpodobnost, že zemřou dříve. Brzký konec hrozí ale i lidem, kteří spí více než osm hodin denně, ideální je tedy rozmezí 6 – 8 hodin. A tak zapomeňte na dlouhé vyspávání a raději si natáhněte budík.

6. Nechoďte na pouť = neohluchnete

Mrzí vás, že je partner pořád v práci a nemá čas brát vás na pouť či do lunaparků? Měla byste mu být vděčná. Přišlo se totiž na to, že jízda na horské dráze může způsobit dočasnou ztrátu sluchu, která může trvat několik dní, ale může mít i mnohem vážnější důsledky. Lékaři doporučují při jízdě neotáčet hlavu, vhodné je i žvýkání žvýkačky. Jak to ale udělat, aby vám při jízdě na horské dráze nezaskočila a vy jste se neudusila, však již nikdo neuvádí.

7. Držení diety = kvalita vztahu

Chcete zjistit, jak dalece je váš vztah kvalitní? Pak držte dietu. Nedává vám to smysl? Nevadí. Odborníci z Kanady totiž tvrdí, že tím, jak bude váš partner reagovat při držení diety, se ukáže, jaký váš vztah je. Jen u opravdu dobrých vztahů totiž partner toho druhého podporuje, nejí před ním provokativně zakázané potraviny a mnohdy i hubne s ním. Naopak pokud vás partner bude provokovat obžerstvím před vašima očima, zabalte to – takový vztah totiž nemá cenu.