Láska

Elliot je kadeřník a Matthew začínající filmař. Spojili své síly, aby mohl vzniknout první nízkonákladový snímek. Nepadli si do oka jen při práci, ale i v osobním životě a zamilovali se do sebe. Když skončilo natáčení, začali spolu bydlet a po pár měsících sbalili kufry a vydali se na cesty. Nic neprověří vztah jako pobyt v cizí zemi, kdy byli odkázáni jen sami na sebe. Byli pryč rok a museli se vrátit, protože zdraví Elliotovy matky začalo pokulhávat. Nakonec se potvrdila rakovina a nezbývalo jí moc času.

Pro mámu

Chtěla vidět své děti šťastné a po boku milujících protějšků. To se Elliot s Matthewem rozhodli splnit do puntíku a složit manželské sliby. Štěstí jim přálo, měsíc zpátky se legalizovaly sňatky osob stejného pohlaví, a tak měli zelenou. Matthew ale učil na katolické škole a té se jeho záměr příčil. Svůj příběh zmedializovali a rozpoutali vlnu protestů na jejich podporu korunovanou peticí. Nakonec se vedení školy stáhlo do ústraní, ale neprodloužilo mu závazek. To byla jen malá skvrnka na jejich štěstí. Bude svatba! A byla. V lese a jen za přítomnosti nejbližších řekli ´ano´ společnému životu. Když už visel život Elliotovy matky na vlásku, k velkému životnímu kroku se odhodlala i jeho sestra a doma v obývacím pokoji se provdala za svého partnera. O pár dnů později život jejich matky vyhasl.

Touha po dítěti

Bylo těžké se s jejím odchodem vyrovnat a šrám na duši by mohl zacelit nový život. Elliot s Matthewem zatoužili po dítěti. Po fyzické stránce toho nebyli schopní, a tak se museli obrátit na kliniku a metodu IVF. Střádali každý dolar, aby si mohli nákladný proces dovolit. Nakonec se jim ale tamní přístup znelíbil. Za pět tisíc obyčejnou matku, za deset modelku a za patnáct chytrolínku? Takovým způsobem ke svému dítěti přijít nechtěli. Museli sehnat zdravá vajíčka a dělohu.

Jak na to?

Vajíčka jim nabídla Elliotova sestra. Oba muži byli nadšení, protože dítě by tak neslo odkaz nedávno zesnulé matky. S dělohou to bylo horší. Smělý návrh matky Matthewa smetli ze stolu. Deset let po menopauze může otěhotnět jen těžko. Když ale podstoupila všechna vyšetření a lékař shledal, že s podporou hormonů by se mohl organismus znovu nastartovat a ona bez problémů porodit, jejich sen o dítěti získal jasnější rysy.

Z darovaných vajíček se podařilo zachránit jen tři, ale ani tak se nevzdávali. Když těhotenský test ukázal, že je matka Matthewa skutečně těhotná, zalil je pocit štěstí. Na druhou stranu ale nesměli zapomínat na to, že všechno je dílem vědy a Cele už patří mezi šedesátnice!

Nepopsatelné

Ve 38. týdnu začalo jít do tuhého a všichni se odebrali do porodnice. K překvapení všech včetně lékařů proběhl porod bez komplikací a hladce. Zázrak zrození vyvolával v Elliotovi a Matthewovi tak silné pocity, že nedokázali přestat plakat. Když jim nabídli, aby si sundali košili a malou Umu Louise si přiložili na holé tělo, byli štěstím bez sebe. Roste jako z vody a svým rodičům dělá jen samou radost. Díky dvěma silným ženám si mohli dva muži splnit svůj sen.