Vonět jako jídlo? Proč ne!

Známý americký řetězec fast-foodů Burger King totiž nedávno přišel s nápadem vyrobit parfém pro muže s vůní pečeného masa. Že by pro zálesáky? To britská potravinářská firma Stilton, specializující se na sýry, zase vyvinula řadu parfémů, jejichž vůně připomíná oblíbené sýry. Romadúr ani syrečky ale naštěstí mezi ně nezařadila. Zatím... A do třetice se svou troškou do mlýna přišel i známý český vinařský závod Znovín, který připravil řadu parfémů, které se podobají oblíbeným odrůdám vína. Když se tedy sejdou lidé, kteří tyto vůně použijí, bude to vonět jako v nefalšovaném vinném sklípku na ochutnávce... A to zase není tak špatné, ne?

Vůně pro šílence?

Fantazie tvůrců vůní však jde ještě dál. Na trhu například existuje parfém s názvem Pohřební dům (Funeral Home). Voní po květinách typických pro pohřby. Těžko sice říct, komu je určen. Zda je pro ženy, muže či unisex, zda se hodí pro mladé či spíš pro starší, aby „věděli, do čeho jdou“, jak říká Rudolf Hrušínský ve slavném filmu Vesničko má středisková. Spíše mladší generaci (anebo starým hippíkům) je zcela jistě určen parfém Cannabis Santal, která kombinuje vůni marihuany s citrusy, vanilkou či čokoládou.

Vůně prozradí, koho volíte!

Komunální a senátní volby jsou už zase za dveřmi. Jak to souvisí s parfémy? Úzce, hned vás o tom přesvědčíme! Na trhu lze totiž prý sehnat i tři volební parfémy, které na vás prozradí, zda volíte levici, pravici, nebo spíš nezávislé. Po příchodu do volební síně ani nemusíte za plentu...

Zaujala vás některá z vůní? A kterou nejraději používáte vy?