Výměna šamponu

Přes zimu dostávají vlasy pořádně zabrat. Vlasy smotané pod čepicí, chvíli zima, chvíli teplo, pak zase klimatizace nebo průvan. Jsou z těch věčných změn ve stresu a mastí se. Jinak vám ani svůj nesouhlas dát najevo neumí. A tak je myjete. Drhnete je denně a změna nepřichází. Problém bude v šamponu, který vlasy sice zbaví nečistot, ale neochrání je před mrazy a teplotními šoky. A tak se točíte v začarovaném kruhu. Přehršel vitamínů, minerálů a pečujících složek vlasy zbytečně zatěžuje, zaměřte na odlehčené šampony z bylinek.

Dlouhým loknám může škodit i nepřiměřené množství šamponu, které při koupeli používáte. Stačí kávová lžička, kterou rozetřete v dlaních a jemně vetřete ke kořínkům.

Zkracování

Delší vlasy v zimě trpí, kratší sestřih snáší výkyvy teplot a mrazy mnohem líp. Nejsou zesláblé ani roztřepené a koluje v nich dostatek síly, aby si udržely přirozenou vláhu a hladký povrch. Nemusíte "jít na kluka", stačí prostříhat a zkrátit alespoň o poničené konečky.

Nová barva

Trik, jak dodat vlasům energii téměř okamžitě, je až směšně jednoduchý. Obarvěte je. Nemusíte se poutět do výrazné změny, vyberte si odstín, který je nejvíce blízký vašemu přirozenému tónu. Máte-li přeci jen trochu experimentovat, požádejte kadeřníka o bayalage. Vlasy budou rázem sytější, plné života a lesku. Ideální čas začít s důslednou péčí, aby byl efekt co nejtrvalejší.

Šetrný styling

V ideálním světě byste se v zimních měsících vzdaly žehlení, fénování a čarování s kulmou, abyste předešly zbytečnému vysušování vlasů, ale na to většině nezbývá čas. Usměrněte alespoň teplotu a snižte výkon. Vlasy vám budou vděčné. Stejně tak na čas ukliďte silné stylingové přípravky, které vaši hřívu zatěžují, vlasy těžknou a úpí pod náporem gelů, laků a vosků. V zimě se nosí přirozenost.