Myslíte si, že vám teď, milé dámy, doporučíme konzultaci v drahém kosmetickém salónu, nebo abyste se zdravě stravovaly a pořádně spaly se speciálními maskami. Jasně, to by vám určitě pomohlo, ale naše tipy jsou mnohem jednodušší a levnější.

Nabízíme vám jednoduché kosmetické triky, které s kruhy pod očima zatočí během týdne maximálně dvou a to i bez drahých a časově náročných procedur. Všechny účinné ingredience jsou čistě přírodní a dostupné, většinu z nich bez problémů najdete doma. Vyzkoušejte je, jen dejte pozor, pokud by vám jakákoliv z nich vadila, oči vás po ní třeba pálily, tak ji už dál neprovádějte. Alergické reakce bývají ale velmi výjimečné.

Růžová voda

Tato voda hydratuje a vyživuje, pomáhá zbavit se otoků, zarudnutí a svědění a má bělící a omlazující účinky. Stačí si v ní namočit tamponky, aplikovat ji na postiženou oblast a nechat 15 minut působit. Proces opakujte ráno a večer. Růžovou vodu si, dámy, můžete udělat samy. Co si na ni připravíte? Čerstvé okvětní lístky z jedné růže a sklenici horké vody. Okvětní lístky růží opláchněte a vložte do kastrůlku. Nalijte na ně vodu a vše nechte vychladnout. Potom přeceďte do lahvičky a nechte v lednici. Trvanlivost má cca 1 týden.

Mandlový olej

Tento sladký mandlový olej činí pokožku kolem očí vypnutou, a pokud se používá pravidelně, pomáhá zbavit se otoků a kruhů pod očima. Jak se používá? Každý večer před spaním aplikujte 2 až 3 kapky oleje pod oči a lehce je rozmasírujte. Výsledek uvidíte za týden.

Šťáva z brambor

Protože brambory obsahují přírodní bělící složky a vitamín C, tak jsou ideální volbou pro vybělení kruhů pod očima. Stačí jen nastrouhat syrové brambory a vytlačit z nich šťávu. Do ní pak namočte odličovací tamponky, aplikujte na oblast pod očima a nechat 10 minut působit. Poté si umyjte celý obličej. Proces můžete dokončit masírováním očí kapkou olivového nebo broskvového oleje. Tento lék používejte denně po dobu 2 týdnů.

Obklad z okurek

Myslím, že tuto proceduru zná snad každý. Žena s kolečky okurek na očích. Jenže, vy se smějete, ale ono to vážně funguje. Okurka totiž obsahuje velké množství antioxidantů a má bělící účinky. Stačí nakrájet čerstvou okurku na tlusté kroužky a vložit do ledničky na 30 minut. Poté dejte plátky okurky na oči a ujistěte se, že zakrývají všechny problémové partie. Nechte 10 až 15 minut působit a obličej poté umyjte studenou vodou. Postup opakujte každý den po dobu jednoho týdne.

Obklad z čaje

Černý i zelený čaj jsou bohatým zdrojem kofeinu, hořkých tříslovin i antioxidantů, což z nich dělá ideální prostředky pro boj s kruhy a otoky pod očima. Jak na to? Udělejte si šálek zeleného nebo černého čaje. Počkejte, až vychladne, pak namočte kosmetické tamponky do šálku a aplikujte na oči. Rovněž můžete použít čajové sáčky. Nechte působit 10 - 15 minut. Tuto proceduru provádějte každý den po dobu 1 týdne.

Maska z mléka a chleba

Dalším bělícím prostředkem je obyčejné mléko. Navíc kůži tonizuje a zvlhčuje. K tomu chléb obsahuje droždí, což je bohatý zdroj vitamínu B, který je dobrý na uklidnění pokožky a neutralizaci vyrážky. Jak na to? Vytvořte si z mléka a bílého chleba pastu. Tuto pastu dejte na spodní okolí očí a ujistěte se, že vrstva není příliš silná. Nechte pod očima 10 až 15 minut, a pak ji odstraňte.

Rajčatová šťáva

Šťáva z rajčat obsahuje lykopen, antioxidant, který posiluje kapilární stěny a má ochranný vliv na kožní buňky před negativním vlivem UV záření. Jak ji použít? Aplikujte rajčatovou šťávu na problémové oblasti a nechte 10 minut působit. Poté si umyjte obličej studenou vodou. Výsledky uvidíte při aplikaci každý den za 2 týdny.

Masáž a cvičení

Obě metody pomáhají ke krásnému vzhledu celých očí. Nejprve spodek očí namasírujte, kápněte si na oblast pod očima olej a lehkými krouživými pohyby oblast promněte, ale pozor, abyste pokožku moc nenapínali a nemasírovali vrchní víčko. Směřujte od nosu k okraji hlavy. Pak na okolí naneste oční krém. Nyní můžete začít se cvičením. Zavřete oči, na vnější stranu očí si přiložte prsty, abyste zabránila zbytečné tvorbě vrásek. Poté oči těsně zavřete na dobu 6 sekund a uvolněte. Opakujte 10 x.

Kostky ledu s bylinkami

Díky ledu je kůže pružnější, pomáhá vyhlazovat vrásky a snižovat otoky. Navíc, pokud do vody před zmrazením přidáte i bylinky, vytvoříte tím báječnou vychytávku. Co budete potřebovat? Lístky šalvěje, květy chrpy a heřmánku a petržel. Od každé bylinky vezměte 1 čajovou lžičku a dejte ji do 800 ml vroucí vody a nechte vše dvě hodiny chladnout. Pak přeceďte a dejte zmrazit. Těmito vylepšenými kostkami pak každé ráno třete oblast kolem očí po dobu 30 sekund. Po 2 týdnech každodenního používání uvidíte zlepšení.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!

Než se kruhů pod očima zbavíte, zde najdete návod, jak je účině zakrýt pomocí make-upu:

Zdroj: Youtube