Personalistka Kristýna je v současné době na mateřské dovolené se dvěma dětmi, miluje dobré jídlo v dobré společnosti, ranní slunce v ložnici a při otázce, co ráda nemá, sama vtipně podotkla, že je to pokrytectví, lečo a špinavé ponožky na stole. To už byla známka toho, že máme co do činění s prima ženskou. Když vešla do studia, vůbec jsme se nemuseli snažit zlepšit jí náladu nebo ji zbavit strachu z Proměny, která ji čekala. Byla tak bezprostřední a celkovou péči si užívala do poslední chviličky, že jsme věděli, že to, co děláme, má smysl.

Jak dopadla Proměna podle Kristýny: Domů mě pustili a já překonala sama sebe, když jsem na můj vkus s výrazně nalíčenými rty vyšla ven na ulici. Takže proměna dopadla dobře.

Přečtěte si také, jak dopadla proměna maminky Moniky!

Jak se s proměnou vypořádá tým našich expertů?

Expert na Proměny a Make-up: Monika Romanowská - Studio ProBeauty - specialisté na změnu image

Volba líčení a postup: Kristýna má proporční obličej s plnými rty a velkýma očima. Kupodivu své rysy vnímala záporně se slovy, že má "velký obličej". Na rty nikdy nedávala rtěnku, aby k nim nepřipoutala pozornost. Vizážistka se snažila Kristýnu přesvědčit, že je přímo stvořená pro výrazné rtěnky, které jen tak někdo nemůže nosit. Zvolila proto voděodolný přípravek, který se nebude obtiskávat a vydrží celý den. Jelikož byly zvýrazněny rty, líčení očí muselo být nenápadné. Kristýně vizážistka navíc ukázala, jak modelovat obličej bronzerem, aby ho opticky zúžila a zdůraznila lícní kosti.

Kadeřnický expert: Hana Šlinská - Studio ProBeauty - specialisté na změnu image

Volba střihu: Kristýna měla vlasy v přírodním hnědém odstínu, zesvětlené v koncích. Nosila je většinou v culíku. Poradili jsme jí, že zesvětlování rozhodně není pro ni vhodný zákrok, působila by nevýrazně až nemocně. Kadeřnice Hanka Šlinská zvolila hnědý odstín s fialovo-růžovým nádechem. To Kristýnu rozhodně zvýraznilo. Navíc jsme navrhli dost radikální změnu střihu, mírně asymetrické mikádo s objemem v horní části temene.

TIP KADEŘNICE:

Chcete-li zvýraznit přírodní vlasy, zvolte přeliv, který dodá vlasům nový nádech. Odstín vybírejte podle svého barevného typu. Teplým typům bude slušet měděný, zrzavý nebo žlutý nádech, studeným typům sednou nejvíce odstíny mahagonové, ostružinové nebo třeba fuchsie. Neznáte-li svůj barevný typ, obraťte se na zkušenou vizážistku, která vám udělá barevnou analýzu (např. ve studiu ProBeauty).

Je skvělé, že mám účes, který je šik a přitom jednoduchý na úpravu!

5 otázek pro Kristýnu:

1. Proč jsem se do Proměny na Kafe.cz přihlásila:

Zajímalo mě, co pro mě dokáže vymyslet profesionál. Paní vizážistka mi ukázala, jak jednoduše zakrýt nedokonalosti a maličkostmi vyzdvihnout to lepší. Paní kadeřnice splnila mé přání změny účesu při zachování praktičnosti a jednoduchosti úpravy doma.

2. Jak jsem se před Proměnou cítila:

Na proměnu jsem se těšila a bála zároveň. Zvědavost naštěstí zvítězila. Jako maminka na mateřské jsem některé dny ráda, když si stihnu ráno vyčistit zuby, a za vrchol péče, kterou si dopřeji, můžu považovat tak možná pleťovou masku.

3. Čím mě Proměna obohatila, inspirovala:

Mám tipy, jak se jednoduše nalíčit, jak upravit současný sestřih a také jsem si koupila výraznou rtěnku, se kterou zatím koketuji doma.

4. Jak jsem s výsledkem Proměny spokojená:

Jsme ráda, že jsem to mohla vyzkoušet. Bylo moc příjemné nechat se celý den hýčkat. A jsem opravdu ráda, že mi střih vlasů dovolí upravit si je stejně i doma za použití „amatérského“ vybavení.

5. Co na to, jak po proměně vypadáte, říkali lidé z vašeho okolí?

Manžel říká: „Hlas znám, obličej ne, ale pojďte dál.“ Tříleté dceři se moc líbily výrazně nalíčené rty, pořád se ptala: „Maminko, kdo ti to udělal?“ a jásala, když jsem jí pusu obtiskla na tvář. Manžel přivítal kratší vlasy a hlavně byl rád, že já jsem spokojená.

Další proměnu najdete na www.kafe.cz příští pátek.

Za spolupráci děkujeme salonu ProBeauty - specialisté na změnu image.