Hezká tvář v hlavní roli

Tess Daly (nepleťte si ji se slavnou herečkou, která nedávno zářila na udílení cen BAFTA v Londýně) se narodila ve špatné kondici. Zprvu to vypadalo jen na menší motorická omezení, ale postupem času se zpomalovat růst a nohy rostly spíš do šířky než do délky. Bohužel zůstala malá dívka nadobro upoutaná na invalidní vozík. Pro ni to ale nebyl důvod k tomu, aby se stáhla do ústraní a žila jako šedá myš ve stínu silnějších. Jako každá žena chce být slyšet a líbit se.

Stejně jako drtivá většina těch, kteří nezapadají do tabulek dokonalosti, si musela vyslechnout trapné narážky na svůj vzhled a hendikep. Ale nedalo se nic dělat. Každý musí pracovat s tím, co mu dal osud do vínku. A Tess se to podařilo na výbornou.

Cesta je dlouhá!

Téměř každý den přidává na sociální sítě zajímavé kosmetické tipy, jak pečovat o pokožku, pracovat s matnou rtěnkou nebo si vykouzlit oční stíny, které budou hrát všemi barvami. Do svých tutoriálů ale dává něco navíc, co láká její fanoušky. Nehraje si dokonalost, ale ukazuje, jak k ní dojít. Svá vyprávění začíná odličená, ukazuje kruhy pod očima i skvrny na kůži, nesoustředí se na pohled lehce do strany a vzhůru, aby nedala prostor dvojité bradě. "Jaká jsem, taková jsem! Jsem obyčejná holka jako vy, ale vím, jak díky make-upu vykouknout z davu!"

Splněný sen

Nedávno oslavila třicáté narozeniny. Její tělo stále neposlouchá a upoutává mladou ženu na invalidní vozík. Tess ale boduje na mnohem důležitější frontě. Získala si sympatie tisíců žen, které s ní soucítí a podporují ji při cestě životem. Ukázala, že i bez pozlátka může být šťastná, že žádný sen není příliš malicherný a vzdálený realitě, když věří a nepolevuje.