Abyste měla krásnou pleť, jemnou a hebkou jako malé dítě, nebudou vám stačit sebelepší krémy a tělová mléka. Čas od času je třeba pokožku zbavit mrtvých kožních buněk, které se hromadí ve svrchní vrstvě pokožky. A k tomu je zapotřebí peeling. Tím, že neživé buňky sloupne, umožní těm novým, aby se dostaly napovrch. Pokožka tak získá mladistvější vzhled, bude vypadat zdravě – nikoli matně a vrásčitě.

Egypťanky – Na peeling nedaly dopustit

Skvělého efektu, jakého se pomocí peelingu dá dosáhnout, si byly dobře vědomy i starověké Egypťanky, které na něj nedaly dopustit… Vy ale možná patříte k ženám, které jej považují za zbytečný, protože problémy s pletí nemají. Zatím. Ovšem odstranit staré kožní buňky je přirozené a čas od času by si tento pocit měla žena dopřát.

Co můžete vyzkoušet

Vybrat si můžete mezi mechanickým peelingem (masážní žínky, lufy, kosmetické produkty), nebo peelingem chemickým. V tomto případě jde o produkty, které účinkují více do hloubky, nikoli jen na svrchní části pokožky a pomáhají tak k rychlejšímu růstu a obnově buněk. Nej-častěji obsahují alfa-hydrokyseliny či tzv. ovocné kyseliny.

Nechce se vám utrácet za drahé produkty či návštěvy salonů, ale přesto toužíte pečovat o své tělo? Pak vám přinášíme levné recepty našich čtenářek!

Levné recepty našich čtenářek, aneb jak ušetřit na peelingu

Radka: „Nejlepší je cukr.“

„Ve Švýcarsku mi poradili skvělý peeling – cukr. Smíchám ho se sprchovým gelem a umyju si jím celé tělo. Je to levné a účinek stejný jako u drahých peelingů.“

Jitka: „Cukr jedině s olejem.“

„Také používám cukr, vždy třtinový a míchám ho s olivovým olejem. Rázem tak mám peeling v bio kvalitě.“

Nina: „Nedám dopustit na sůl.“

„Mě se neosvědčil cukr, ale sůl. Nasypu si lžičku na ruku, smíchám s trochou sprchového gelu a mám pokožku jako mimino.“

Soňa: „Tvaroh, krupice a med – to pomáhá!“

„Dostal se ke mně recept na obličejový peeling, který si nemůžu vynachválit, protože je rychlý, levný a účinný. Stačí smíchat lžíci tvarohu, krupice a lžičku medu a nanést na tvář. Jakmile zaschne, snadno ji odstraníte tamponem a zbytek smyjete vodou.“

Simona: „Míchám med s mletou kávou.“

„Mně se osvědčil jiný recept – smíchat med a mletou kávu, nanést na tělo, masírovat a poté smýt. Mám po něm krásnou, hladkou a vyživenou pokožku.

Tipy Kafe.cz

Když nevěříte na domácí recepty…