Proč je naše pokožka v ideálním stavu hladká a napnutá? Kůže je kromě kožních buněk tvořena i značným podílem mezibuněčné hmoty, kterou tvoří vlákna kolagenu a elastinu. Ty dodávají pokožce potřebnou pevnost. Pro pružnost a "vnější" hladkost pokožky je však nejdůležitější voda. Právě ta udržuje pokožku napnutou a krásně hladkou.

Voda v pokožce?

Je však samozřejmé, že voda nemůže být v naší pokožce jen tak – jako tekutina. Aby se mezi vlákny kolagenu a elastinu udrželo potřebné množství vody, nachází se tu ještě jedna velmi důležitá látka – kyselina hyaluronová. Někomu se možná při slově „kyselina“ může vybavit kyselina leptající pokožku, u kyseliny hyaluronové je tomu však naopak. Hyaluronová kyselina je přirozená látka našeho organizmu, která se vyskytuje v mezibuněčném prostoru celé kůže, mezi vlákny kolagenu a elastinu. Největší množství kyseliny hyaluronové je obsaženo právě v kůži. Její jedinečnou vlastností je, že dokáže vázat až 200 x větší množství vody. Efektivně tak brání ztrácení vody z tkání a pomáhá udržet jejich napětí a pružnost kůže.

Všechny typy kůže se vysušují a ztrácejí vlhkost (dehydratují se): suchá, normální i mastná kůže, kůže dětí i dospívajících s akné i kůže stárnoucí. Aby byla udržena pružnost a jemnost pokožky, je nutné, aby obsahovala nejméně 10 % vody. Pokud dochází k vyšším ztrátám vody, kůže se vysušuje, zhrubne a zdrsní, její vzhled se zhorší. Pokud se pokožka vysuší ještě více, zčervená, začne se loupat, svědit a ztrácet svou pružnost a pevnost. Objeví se v ní prasklinky a různé látky z vnějšího prostředí, alergeny a patogenní mikroorganizmy mohou do prasklinek proniknout a způsobit zánět.

Zhoršená schopnost zadržovat vodu souvisí právě se sníženým obsahem kyseliny hyaluronové v pokožce. Pokles obsahu kyseliny hyaluronové souvisí především se stárnutím, kyselina hyaluronová se ztrácí se z povrchu kůže i z hlubších vrstev. Pokožka se začíná měnit, protože kolagenová a elastinová vlákna vysychají, a v této fázi se začínají objevovat vrásky. Je dokázáno, že ve věku 50 let organizmus ztratil polovinu množství hyaluronové kyseliny, které obsahoval v mládí.

Zvenčí i zevnitř

Až doposud nebylo možné snížený obsah kyseliny hyaluronové samostatně doplňovat. Její velká molekula se nevstřebávala z trávícího traktu a tak jediný možný způsob byla lokální aplikace v krémech, maskách, která však doplňovala obsah pouze v nejsvrchnější vrstvě pokožky. Do hlubších vrstev pokožky bylo možné kyselinu hyaluronovou „dopravit“ pouze injekčně v klinikách estetické medicíny.

Nové biotechnologie však umožňují připravit kyselinu hyaluronovou s menší molekulou, která se bez větších obtíží vstřebává z trávícího traktu. Odtud je krví je transportována ke všem 3 vrstvám – vnější i hlubší vrstvě a tam pomáhá udržovat vlhkost. Pleť nasaje vodu, vyplní a vyztuží se zevnitř, je následně výrazně pevnější, hladší, jemnější, stahují se póry a vrásky. I na povrchu je znát, že se pleť renovuje.

Biocell – tobolky, pleťová maska

Kyselina hyaluronová je nejdůležitější látkou, která zabezpečuje pružnost a elasticitu pokožky. Váže obrovské množství vody a zaručuje tak důkladnou hydrataci pokožky. Právě udržení hydratace je klíčové pro její krásný, napnutý a hladký vzhled.

Charakteristika

Přípravky řady Biocell doplňují kyselinu hyaluronovou dvěma způsoby: doplněk stravy tobolky Biocell doplňují celkový obsah kyseliny hyaluronové v těle a podporují vlastní tvorbu nové kyseliny hyaluronové v podkoží a nově tvořené pokožce. Maska Biocell dodává kyselinu hyaluronovou do nejvrchnější části pokožky a výrazně tak podporuje celkový účinek tobolek.

Složení

Biocell tobolky: jedna tobolka obsahuje 70 mg nízkomolekulární přírodní kyseliny hyaluronové, vyráběné pomocí patentované japonské biotechnologie.
Biocell maska: kyselina hyaluronová a rostlinné extrakty podporující hydrataci, panthenol, vitamin E

Použití

Tobolky: v prvních 2 měsících je doporučeno užívat 2 tobolky 1 krát denně, dále 1 krát denně 1 tobolku. Pro zaručení dlouhodobého účinku se doporučuje užívat po dobu alespoň 2 – 3 měsíců.
Maska: používá se 1-2 krát týdně, po přiložení nechte působit 20-30 minut. Po sejmutí neomývejte.

Soutěž

Vyhrajte jedno ze 3 dárkových balení Biocell...

Více informací: www.biocell.cz