Pravdou je, že mnohé z nás mají suchý šampon spojený s nevalně vonícím bílým práškem, který se v drogerii sehnal už v dobách totality. Kštici mastnoty sice zbavil, nicméně daní za relativní čistotu byl specifický odér a bílé stopy jeho přítomnosti všude, kam dopadl.

Dnešní produkty jsou ale o mnoho kvalitnější, a aby také ne. Konkurence je silná a nároky zákazníků vysoké.

Mohlo by vás také zajímat: 10 důvodů, proč máte hrozné vlasy + jejich řešení

Na jakém principu suchý šampon funguje

Produkt jemně absorbuje přebytečný maz, zbytky stylingových přípravků a nečistot jak z pokožky, tak z vlasů. Tím tedy v několika minutách docílíte opět přirozeného objemu a dodáte vlasům tvar a svěží vůni.

Sprej nebo prášek?

Je na každém spotřebiteli, v jaké formě suchý šampon pro své vlasy zvolí. Dá se říct, že sprej je velmi praktický, snadno se s ním pracuje a můžete si vybrat přípravek z mnoha značek i cenových kategorií. Práškový šampon oproti tomu rádi používají profesionální kadeřníci, zejména pak na zvýšení objemu vlasů nebo pouze některých partití účesu.

Tipy pro aplikaci suchého šamponu

  • před použitím sprej vždy důkladně protřepejte
  • při aplikaci dodržujte vzdálenost asi 15 cm od hlavy.
  • vlasy nadzvedněte a aplikujte přípravek ke kořínkům
  • poté prsty lehce pročesejte, nechejte chvíli působit (viz návod na obalu)
  • důkladně vykartáčujte
  • blondýnky jsou v pohodě, u tmavovlásek mohou i po vyčesání zůstávat na vlasech bílé stopy
  • pokud se vám nelíbí vůně přípravku, přestříkejte vlasy lehce toaletní vodou

Pro koho jsou suché šampony vhodné

  • Tyto přípravky ocení zejméta ti, kterým se vlasy rychle mastí a museli by je tak mýt denně. Díky nim mohou interval mytí prodloužit.
  • Velmi cenným pomocníkem jsou i pro majitelky trendy ofin. Ty mají tendenci plihnout a právě suché šampony jim navrátí v okamžiku jejich plnost a tvar.

Kafe.cz doporučuje:


1. Suchý šampon pro zvýšení objemu vlasů SYOSS - 75 Kč * 2. Osvěžující objemový suchý šampon HairX od Oriflame - 139 Kč * 3. SHAUMA COTTON FRESH suchý šampon 80 Kč * 4. Suchý šampon pro brunetky Batiste - 109 Kč * 5. menší balení vhodné na cesty Schwarzkopf Professional OSIS - 199 Kč * 6. DOVE SUCHÝ ŠAMPON – Pro krásné vlasy plné objemu vždy a všude - 129 Kč * 7. Amica - klasický suchý šampon v prášku - 23 Kč * 8. Lybar Promiss suchý šampon pro mastné a zakouřené vlasy - 76 Kč * 9. Suchý šampon Timotei dodá vlasům svěžest až na 24 hodin - 124 Kč