K dokonalosti daleko

Profesionální celebrita Kim Kardashian má celé dlouhé dny na to, aby dotáhla svůj styling k dokonalosti. Propadla stínování a nedá na něj dopustit. Je pravda, že můžete šikovně zvýraznit lícní kosti a zúžit obličej, pohrát si s nelichotivým tvarem brady nebo s velikostí nosu, ale prohřešky se u stínování neodpouští a neodvedete-li práci na sto procent, budete vypadat přinejmenším směšně.

Nepostradatelní pomocníci

Hra stínů a odstínů, která odpoutá pozornost od nedostatků, si žádá doplnění kosmetických zásob.

  • Dva odstíny make-upu, jeden mírně tmavší a druhý světlejší než je přirozená barva vaší kůže
  • Korektor
  • Bronzer nebo rozjasňovač v matném provedení - držte se přirozených odstínů
  • V případě nouze je možné použít oční stíny
  • Štětec s dlohými a nadýchanými štětinami nebo kosmetická houbička
  • Štětec na jemné úpravy a korektury vystínovaných linií

Postup je jednoduchý, ale zdlouhavý. Obličej hydratujte a použijte běžné pečující přípravky. Naneste podkladovou bázi a světlejší make-up. Na místa, kde bude konturovat, přidejte tmavší odstín. Prsty vklepejte do kůže a vytvořte dojem masky. Všechny linie dotvoříte jemnými krouživými tahy štětcem. Své počínání pravidelně kontrolujte v zrcadle a pozorujte se pod různými úhly a dostatečným světlem. Není nic horšího než přehnané stínování.

Přirozená tvář

Nepleťte si stínování s maskováním nedostatků jako je akné, drobné jizvičky, puchýřky nebo vyrážky. Nejlépe vynikne na vyživené, hydratované pleti, která je na první pohled i dotek v dobré kondici.