Pokud však nejste fanynkou skupinového cvičení, máme pro vás spinning na doma! Spinning dnes patří mezi hity fitness studií. Je oblíbený především proto, že se při něm pořádně odreagujete a ještě spálíte nějaké ty kalorie. A že jich není málo! Podle statistik sní dospělý člověk denně jídlo o průměrné hodnotě 6 000 až 12 000 kJ. Při třičtvrtě hodinové jízdě na kole pak spálí maximálně 2 400 kJ, a to už stojí za to.

Spinning pro jednotlivce

Velkou výhodou spinningu je i to, že na stacionárních kolech lze regulovat zátěž a dá se na nich také simulovat jízda do kopce. A tak si při něm pořádně protáhnete tělo! Jenomže ne každý zbožňuje kolektivní sporty. Možná vám vadí, že při spinningu na vás ostatní zírají, či se na vás dívají skrz prsty, pokud vaše kondička není dokonalá. Co s tím? Máme řešení! Vyzkoušejte přístroje pro jednotlivce! Nemusíte čekat na další účastníky jízdy, ani se trefit do rozvrhu lekcí či instruktora. Můžete kdykoliv přijít, sednout na kolo a jet svůj vlastní spinning.

eSpinner

Přístroj eSpinner nabízí vše, co klasický spinning, ale v pojetí pro jednotlivce. Nejdůležitějším přídavkem oproti klasickým kolům je velký 15“ dotykový displej. Pro začátečníky je připraveno video s nastavením kola a základními styly jízdy. Následně se vás eSpinner zeptá, jaký trénink byste si dnes přála, jaký terén, intenzitu a energy zónu. Zvolíte dobu jízdy a hurá na to! Pomocí údajů o vašem tepu, kadenci a úvodních zadaných hodnotách vyhodnocuje vaši jízdu, motivuje vás ke změnám stylů, rychlosti a hlavně zátěže. Zkrátka jako instruktor. Ten je samozřejmě na obrazovce přítomen, aby byl kontakt reálnější. eSpinner nabízí díky speciálnímu programu přes milión různých kombinací již předtočených jízd. Takže se nikdy nebudete nudit. K displeji lez připojit USB i iPod.

Informace: www.startrac.cz

Insportline Delta

Kvalitní spinningové kolo za příznivou cenu, u nějž si snadno nastavíte zátěž. Je vybaveno bezpečnostním volnoběhem s nouzovou brzdou, počítačem, který zobrazuje stav cviční, rychlost, denní a celkovou ujetou vzdálenost a spotřebu kalorií. Nastavit si můžete řídítka i sedlo, ovšem vaše výška by neměla přesáhnout 190 cm a váha 120 kg.

Informace: www.bartsport.cz

Takhle to funguje!

Zdroj: Youtube

Tip Kafe.cz

Inspirujte se na výstavě!

Nejen eSpinner, ale i další novinky můžete vidět na vlastní oči na prvním ročníku veletrhu Fitness Expo, který proběhne ve dnech 8. až 10. října v PVA Letňany společně s veletrhy Wellness Balnea, Beauty Styl a Harmonie.

Na návštěvníky čeká bohatý doprovodný program:

  • 60 spinningových kol a spinningové lekce od světových instruktorů společnosti SCHWINN
  • Fitness Maraton – soutěž pro návštěvníky o ceny přes 50 000 Kč
  • Cvičební lekce H.E.A.T. s Hankou Kynychovou
  • Exhibiční zápasy v boxerském ringu i pro návštěvníky
  • Cvičební lekce, box a show generálního partnera výstavy – SOLÁRIUM FITNESS BBC
  • Ukázky Pilates a BOSU fitness společnosti Face Czech
  • Vystoupení MISS AEROBIK 2009 – předtelevizní show, uvádí Táňa Bednářová
  • Vystoupení největších kulturistických es současnosti
  • Silové soutěže
  • Ukázky karate, tai-ji a bodyfitness