Jitka Uhřínová se magií spánku zabývá už několik desetiletí. Tvrdí však, že i věcem mezi nebem a zemí se musí pomáhat zcela prakticky.

„V první řadě to chce ložnici, v níž se budete cítit bezpečně. Znamená to, že musí být dostatečně velká, abyste v sobě při spaní podvědomě nevyvolávali pocit tísně, pohodlně zařízená a příjemně osvětlená.“

A co tolik diskutovaný výběr postele a speciálních matrací? „Ty dokážou mnohé, ale pro čarodějné účely je zásadní, aby okraje lůžka byly rovnoběžné s prkny nebo čarami na podlaze. Právě těmi totiž celým domem proudí energie a ležení napříč by ji blokovalo,“ dodává odbornice.

Hlava na jih značí nemoci

Jak budete ležet, je velice důležité. S hlavou k severu si prý zvyšujete vnitřní rovnováhu, úspěšnost i rychlejší uzdravení. Otočeni na jih můžete naopak čekat zvýšenou únavu, nemoci a nespavost. „Jestliže vás tedy často napadají choroby, otočte se hlavou na sever a dočkáte se zázraků,“ tvrdí Jitka Uhřínová. Pro duchovní rozvoj se máte obrátit na východ, což je směr inteligence a osvobozeného myšlení.

Není od věci ani západ, kde se vyvíjejí okultní schopnosti, tvořivost, ale taky můžete přivolávat lásku – třeba hned následující den… Že jsou to všechno dobré rady, jenže vy nemůžete jen tak otáčet postelí podle libosti? Pak si ji podle Jitky Uhřínové můžete začarovat! „Dělá se to tak, že pod ni umístíte zrcátko s odrazovou plochou v opačném směru: spíte-li hlavou na jih, zaměřte ho na sever a je to.“

Nespavci musejí hledat viníky

Velice jednoduchými kouzly si prý pomůžou i chroničtí nespavci. Znáte to: ležíte už celé hodiny a pořád ne a ne zabrat.

„Vstaňte a projděte si byt. Pokud někde najdete nepořádek či resty, které by vás mohly podvědomě trápit, zbavte se jich. Je možné, že právě ony byly viníky vaší bdělosti,“ radí Jitka Uhřínová.

Nepomůže-li ani to, máte si dát pod polštář svazek lístků jakékoli rostliny, kromě těch jedovatých. Nebo si nechte ušít čtvercový polštářek (asi 20 x 20 cm), naplňte ho do poloviny bavlnou a zbytek celerovými semínky; netradiční vůně vás zaručeně uspí.

Když už jsme u magických předmětů: od bolesti hlavy pomůže stará podkova pod matrací, od namožených zad korkový špunt a před vším zlým vás ochrání jedlové větvičky či zrcátko nad postelí. A ještě jeden tip pro romantiky – v ložnici si zapalte rozmarýn nebo vanilku, pokoj se naplní sexuálními vibracemi!