Počítejte

Bez kalorického deficitu se nehnete z místa a ručička na váze se neposune ani o píď. Nepleťte si však snížení množství kalorií s omezením porcí nebo vynecháváním jídel. To by vedlo k hladovění a ukládání všeho, co byste během dne snědli. Zaměřte se na nízkokalorické suroviny, které vás zasytí. Prim hrají zdravé tuky - ořechy, avokádo, ryby a kopce zeleniny (celer, brokolice, ledový salát, okurka). Pamatujte, že salát přelitý medovou zálivkou ztrácí veškeré bonusové body v procesu hubnutí.

Sacharidy pod kontrolou

Příjem sacharidů a hormonální rovnováha jdou ruku v ruce. Je třeba urovnat vylučování inzulínu. Musíte se naučit rozlišovat "cukry a cukry". Po dobu hubnutí se snažte vyvarovat těm rychlým, mezi které se řadí pečivo, sladkosti, těstoviny, slazené nápoje.

Bílkoviny vpřed!

Chcete-li pálit tuky, zkuste optický klam a naberte svaly. Na to potřebujete mít stabilní příjem bílkovin. Díky termogenním účinkům dosáhnete svých cílů a spálených tuků mnohem rychleji. Vejcím, masu a zdravým tukům se nevyhýbejte!

Více porcí

Snižování hmotnosti a tělesného objemu není to samé jako snižování počtu denních porcí! Každé jídlo, bez ohledu na denní dobu, je důležité a mělo by splňovat podmínky zdravého a redukčního jídelníčku. Pokud se budete snažit ošálit snídaně, tělo si to zapamatuje a bude podle toho negativně reagovat.

Pět až sedm jídel denně, které vám dodají do další porce potřebnou dávku energie, ale nebudou jen poslední záchranou v podobě energetické tyčinky plné rychlého cukru, vás dovede k cíli!

Pomocníci

Oxid dusíku je základní látkou, která napomáhá odbourávání tuků. Nemůžete postavit spalování na vyšších dávkách doplňků stravy, ale při správném užívání před tréninkem, kdy pomáhá zvýšit proudění krve ke svalům, a před spaním pro podporu růstového hormonu a boj s podkožním tukem, může být jedním z faktorů, který cestu za štíhlou postavou usnadní.

Potréninková nálož

Vyčerpané svaly a vyprázdněné glykogenové rezervy doslova nasávají bílkoviny a sacharidy pro růst svalů a jejich zotavení. Pokud ovšem v tuto dobu přijímáte málo potravy, riskujete pokles výkonnosti, protože omezujete zotavení a zpomalujete metabolismus. To nejhorší, co můžete udělat, je po tvrdém tréninku hladovět. Najezte se ale až nejdřív hodinu po odcvičení.

Zvyšte tempo

Nepodceňujte jídlo ani cvičení. Jděte na pokraj vyčerpání, ale ne sebezničení. Tento způsob kamikadze tréninku sice může uspokojovat ­­­vaše ego, ale škodí celé řadě anabolických hormonů. Spalování tělesného tuku předpokládá udržení svalové hmoty a metabolismu těla. Každý má tuto hranici jinde. Ze začátku se budete cítit hloupě, protože fyzická zdatnost nebude dosahovat takových hodnot, jaké jste si vysnili. Ale nebojte, všechno potřebuje čas!

Kardio

Dejte si do těla - běh, spinning, kruhové tréninky, jumping. Ještě o něco více dbejte na čas, ve kterém se kardiu věnujete. Nasycení zvýšíte hladinu inzulinu a blokujete spalování tuků. Za to nalačno vytvoříte optimální podmínky pro působení noradrenalinu.

Ke spalování tuků nestačí jedna změna, musíte to pojmout jako balíček úprav, které do sebe zapadnou, srovnají se hormony, přestanete hladovět a pořádat noční nálety na ledničku.