Rakovina je závažné onemocnění, které v každém člověku vzbuzuje respekt. Na prevenci a pravidelné zdravotní prohlídky by neměli zapomínat také lidé v seniorském věku. Proto se Nadace pro výzkum rakoviny – Rakovina věc veřejná v letošním roce spojila se soutěží Eurobabička, aby společně upozornily na důležitost péče o zdraví v souvislosti s nádorovými onemocněními, a to nejen u občanů, jejichž věk překročil 50 let.

Eurobabička 2010

Soutěž Eurobabička má již několikaletou tradici, letos se koná její 5. ročník. Nyní se mohou všichni zájemci seznámit s veškerými podrobnostmi o konání soutěže na nových webových stránkách www.eurobabicka.cz. Ženy, které se budou chtít do soutěže Eurobabička zapojit, zde najdou rovněž přihlašovací formulář. Registrace je možná poštou, prostřednictvím internetu, nebo telefonicky, a to do 15. května 2010.

Z přihlášených žen vzejde celkem 120 babiček, jež postoupí do semifinále. V červnu pak na čtyřech místech v republice proběhnou semifinálová kola, ve kterých se budou vždy ze 30 soutěžících volit účastnice finálového večera: 3.6.2010 – Praha, 10.6.2010 – Plzeň, 17.6.2010 – Hradec Králové, 23.6.2010 – Olomouc, vždy od 15 do 18 hodin.

Pro dvanáct vybraných finalistek je připraven 3 denní pobyt v Praze (4.-6.11.2010) v hotelu Jalta na Václavském náměstí, kde se jim v rámci pobytu bude věnovat cvičitel poweryogy Václav Krejčík, ujme se jich vizážistka Mary Kay Renata Jirásková a míry na šaty do brněnského finále jim vezme česká módní návrhářka Jiřina Tauchmanová. Jak se s elegancí pohybovat na podiu poradí modelka Vlaďka Erbová. Večerní procházku Prahou zakončíme příjemnou večeří ve společnosti moderátora Honzy Musila.

Finálový večer

Z celého pobytu si babičky odnesou nejen zážitky, ale také drobné dárky a možnost účastnit se natáčení připravovaného cvičebního DVD pro seniory ve spolupráci s Václavem Krejčíkem. Těchto dvanáct vítězek semifinále se pak utká o titul Eurobabička 2010 v průběhu slavnostního finálového večera, který se koná 5. února 2011 v Brně. Na finalistky zde čeká několik soutěžních disciplín. Například módní přehlídka, vložená disciplína, rozhovor.

Moderátorského mikrofonu se ujme Honza Musil, diváci se mohou těšit také na kulturní zážitek. Svou účastí a zpěvem soutěž podpoří jedna z tváří české popmusic. V porotě usednou: prezident soutěže pan Vladimír Tauchman, modelka Vlaďka Erbová, instruktor poweryogy Václav Krejčík, ředitelka nadace Renata Hilšer Grmolenská, módní návrhářka Jiřina Tauchmanová a zástupce generálního partnera.Kromě hlavní vítězné babičky, která získá titul Eurobabička 2010, budou vyhlášeny vítězky druhého a třetího místa, a také Eurobabička sympatie, Eurobabička nad 60.

Po ukončení slavnostního večera dojde k dražbě korunky vítězné babičky. Výnos z dražby stejně jako zisk ze vstupného a dary od partnerů bude poukázán na konto Nadace pro výzkum rakoviny – Rakovina věc veřejná a použit na nový projekt v laboratoři experimentální medicíny, který se týká terapie dětské akutní lymfatické leukémie.

Rakovina věc veřejná

Nadace Rakovina věc veřejná byla založena v Olomouci 1997. Nadace pomáhá financovat výzkum nových protinádorových léčiv a diagnostiku nádorových onemocnění v Laboratoři experimentální medicíny, která působí při Dětské klinice Fakultní nemocnice v Olomouci. Vědecká činnost nadace probíhá v laboratoři experimentální medicíny. Činnost tohoto špičkového pracoviště podporují Akademie věd ČR a Univerzita Palackého v Olomouci. Společenské akce pro své partnery i širokou veřejnost pořádá nadace pravidelně již od roku 2001. Výtěžek z těchto benefičních projektů je věnován na nadační konto Rakovina věc veřejná.

Nemoc si nevybírá, ale vy si vybrat můžete. Podpořte výzkum léčby rakoviny. Děkujeme.