Je jedno, zda budete Silvestr trávit doma, nebo někde venku v klubu. Slavnostní můžete být kdekoli a třpytky dodávají každému outfitu tu správnou glamour notu. Možností, jak je využít, je hned několik. K sehnání jsou spreje se třpytkami, gely, i samostatné třpytky v plastových kalíšcích. Záleží jen na vás, jak je chcete využít. Pokud se jimi chcete líčit, můžete si buď koupit linky, které třpytky již obsahují, anebo postačí pořádně třpytivé oční stíny. Takové seženete v drogeriích nebo parfumeriích.

Třpytky můžete použít v jakýchkoli barvách, sladit je s oblečením, s vlasy, s make-upem, použít je na oči, obočí, rty, anebo třeba daleko rafinovaněji a ozdobit si jimi jen malé části těla. Velice krásně vypadá třeba potřpytkované ucho, nebo klíční kosti. Naneste lepivou bázi nebo lepidlo na tělo a třpytkujte.

V různých obchodech s doplňky na karneval můžete nelézt i umělé řasy, které třpytky obsahují, nebo doplňky plné třpytek. Oblíbené jsou různé klobouky, motýlci (hodí se pro pány i pro dámy), anebo třeba seženete i třpytkované boty. Prodává se také třpytkované falešné tetování, tady ale pozor, ať nesklouznete ke kýči. Růžička nad zadkem opravdu není moc cool. Fantazii se ale v tomto ohledu opravdu meze nekladou.

Třpytky vypadají fantasticky i ve vlasech a mohou mít i praktický účel. Skvěle kryjí odrosty. Pokud ale nechcete mít třpytky na kůži, můžete sáhnout jen po třpytivém laku na nehty. Ať už zvolíte všechny nehty, třpytkatý pouze jeden, nebo jen jemný detail, vše bude působit skvěle.

Třpytky jsou zkrátka úchvatné a pokud vás to bude bavit na Silvestra, proč je nezařadit i do svého běžného make-upu?

P.S. Až si budete třpytky odličovat, dávejte pozor, jaké třpytky to jsou. Některé jsou trochu drsnější a mohly by vám poškrábat pokožku. Proto, pokud máte třpytky, které nejsou přímo určené k nanášení na obličej (levné třpytky odkudkoli mimo obchody s kosmetikou), raději si obličej omyjte teplejší vodou a otřete odličovacími tampónky a teprve poté používejte odličovač. U třpytek určených k nošení na kůži se bát nemusíte, ty jsou hladké a sundáte je velice snadno dvoufázovým odličovačem, nebo odličovačem na bázi oleje.