Je to v hlavě

Rodačka z amerického Salt Lake City se může těsně před šedesátými narozeninami pyšnit sebevědomím, o kterém si i o dvě generace mladší ženy mohou nechat zdát. Tvrdí, že všechno je v hlavě - sebevědomí, vnější i vnitřní krása, spokojenost, láska, svoboda.

Samozřejmost

Když si před pár lety jen tak z rozmaru, aby byla ve spojení se svými nejbližšími, založila blog, netušila, co za lavinu tím rozpoutá. Veselé, nespoutané a nápadité fotografie sklízely velký úspěch. Shauna totiž nikdy nepatřila mezi typické stárnoucí ženy, které se s přibývajícím věkem přesouvají k nekonečným seriálům a zábavu ve společnosti přátelvyměňují za pletí záhonků.

Její stránky začaly navštěvovat ženy s dotazy ohledně make-upu, oblečení, účesu, ale i životního postoje. Právě v ten moment si Shauna uvědomila, že to, co ona celý život považovala za "být svá", není pro většinu jejích vrstevnic standard. Měla tedy před sebou jedinečný prostor, jak ukázat, že s padesátkou na krku zábava nekončí.

Ženy sobě!

Blog "Chic over 50" se těší velké oblibě a od svých začátků ušel pořádný kus cesty. Už není jen přehlídkou outfitů, ale pomáhá ženám, které mají trable se sebepřijetím, ale nechtějí nad sebou zlomit hůl. Společně nachází ztracené sebevědomí, zbavují se předsudků a vlivu okolí. Shauna se pomoci druhým věnuje na plný úvazek. I pro ni byla taková práce vystřízlivěním. Neměla tušení, že existuje tolik žen, které o sobě pochybují a potřebují ukázat správný směr, nevěřily ve svou krásu a schopnosti. Díky její pomoci spousta žen našla konečně samu sebe a je jedno, kolik křížků při tom na svých bederech měla.