I krátká dieta může přinést úspěch. Nevěříte? Pak zkuste tuto týdenní variantu. Nemusíte se bát, že by ublížila vašemu zdraví – dodá tělu všechny nezbytné vitaminy a živiny. Po celý týden je však třeba dodržet dvě pravidla: vyhnout se alkoholu a vypít minimálně dva litry tekutin, nejlépe neperlivé vody, denně.

Den 1

Ovocný den
První den budete jíst pouze čerstvé ovoce podle vlastního výběru. Ovšem pozor – s výjimkou banánů. Naprosto ideální jsou melouny. Těch můžete sníst, kolik chcete. Vaše tělo se tak dobře připraví na nadcházející hubnoucí program.

Den 2

Zeleninový den
Druhý den vás čeká pro změnu zelenina. Opět jí můžete sníst libovolné množství, a to v syrové i ve vařené formě. I když to nezní příliš lákavě, doporučují se na snídani dvě vařené brambory, které si můžete lehce pomazat troškou másla. Zelenina dodá vašemu tělu živiny a vlákninu a přitom obsahuje minimum kalorií.

Den 3

Ovocno-zeleninový den
Třetí den bude ještě pestřejší. Jíst totiž můžete veškeré ovoce a zeleninu dle chuti, opět s výjimkou banánů. Tento den se také nedoporučuje jíst brambory. Vaše tělo získá dostatek kalorií z ovoce.

Den 4

Banánovo-mléčný den
Banány, které jste doposud pečlivě vynechávala, přijdou na řadu čtvrtý den. Můžete sníst až osm banánů a vypít byste (kromě vody) měla tři sklenice mléka. V poledne si můžete dopřát zeleninový vývar. Možná vás tato kombinace děsí, ale budete příjemně překvapená. Tento den zvládnete lehčeji, než čekáte. Pokud jste trpěla chutí na sladké, měla by vás právě čtvrtý den přejít.

Den 5

Kapusta, rajčata a sýr
Pátý den vás čeká pravý opak – žádné banány a mléko, ale kapusta a sýr. Toho máte dohromady sníst 280 g. Doporučuje se jemně slaný indický sýr paneer, ale protože ten u nás stěží seženete, můžete jej nahradit např. sýrem Cottage. Za den pak musíte sníst také šest rajčat. Zatímco kapusta a sýr vám dodají železo, rajčata doplní vlákninu a zlepší zažívání. Pátý den je třeba také zvýšit příjem tekutin, a to minimálně o čtvrtinu.

Den 6

Kapusta, sýr a zelenina
Šestý den se příliš neliší od toho pátého. Jen s tím rozdílem, že kapusty a sýru můžete sníst, kolik chcete. K tomu si můžete pochutnat na libovolné zelenině dle výběru.

Den 7

Celozrnná rýže, ovocné džusy a zelenina
A jsme ve finále. Tento den dieta končí a vy byste měla být o tři až čtyři kila lehčí. A co vás čeká na jídelníčku? Celozrnná rýže, ovocné džusy a zelenina dle výběru. Pochutnat si můžete na čerstvém zeleninové salátu, ovšem bez dresingu. Dochutit jej však můžete česnekem, citrónovou šťávou, vinný octem a bylinkami. Přidat smíte i lžičku olivového oleje. Jediné, čemu byste se měla vyhnout, jsou fazole.

Pozor na pitný režim!

Pokud se rozhodnete tuto dietu vyzkoušet, věnujte dostatečnou pozornost pitnému režimu. Jak jsme již zmínili, ideální je dostatek neperlivé vody, kterou můžete ochutit citronem. Vyhýbat se nemusíte ani černé kávě (bez cukru), ovšem v rozumném množství, anebo černému čaji. Naopak prvních šest dní je třeba se vyvarovat ovocných šťáv. Stejně jako všechny diety, i tato vyžaduje pevnou vůli a rozumný návrat k běžnému stravovacímu režimu, aby se vám kila rychle nevrátila zpět. Máte-li jakékoli zdravotní problémy, poraďte se před jejím zahájením se svým lékařem.