Špatný směr

Rini Frey je typická mladá dívka, která propadla bludům z módních časopisů a zahájila přímý tah na dokonalost. Chtěla být bez chybičky, štíhlá, bez strií, celulitidy a faldíků, s perfektními vlasy a make-upem. Propadla dietám a úporné snaze vypadat jako z titulky magazínů. Neuvědomovala si, kolik práce a lidí stojí za vzhledem modelky. Své tělo trápila dietami a posilováním, její mysl trpěla z neúspěchů. Jako jedna z mála dívek, které se nechají zlákat na nebezpečnou cestu domnělé dokonalosti, se dokázala vzepřít a říct: "Už dost!"

Záblesk dokonalosti

Rinino tělo úpělo z věčných diet, které neměly se zdravým a postupným zbavováním se kil navíc nic společného. Váhové výkyvy akorát zhoršovaly stav její pokožky, ďolíčků přibývalo a strie se rozpínaly téměř každý den. Make-upu bylo potřeba stále víc, pleť dostávala nevyrovnaným a chvílemi drastickým životním stylem zabrat, a bylo stále co maskovat. Přesto se Rina na moment přiblížila vysněné dokonalosti. Úžasné tělo, úsměv, vlasy. Z fleku by mohla konkurovat hollywoodským herečkám, které před nástupem na červený koberec stráví spoustu hodin u stylisty a kosmetičky. Přesto nebyla šťastná. "K čemu ta trnitá cesta, když na konci po endorfinu a dopaminu ani památky?"

Snížit laťku

Najít rovinu, kde by neutrpěla Rinina touhla po dokonalosti a zároveň byla šťastná, se dlouhé měsíce nedařilo. Ale řešení bylo skutečně jednoduché a na dosah.

Spokojenost se svým tělem, vzhledem a životem je tak opojná, že stojí za to věnovat jí všechnu energii. Rini polevila v dietách a dá si, na co má zrovna chuť. Neznamená to, že by hřešila a podlehla permanentnímu obžerství, ale neřeší, jestli sní dvě nebo tři koblihy. Když si je tělo žádá, proč mu je upírat a dělat rozbroje. Stejný postup zaujala i k pohybu. Věnovala mu podstatnou část svého života, ale už se netrápí denně v posilovně jen proto, aby se mohla u bazénu pochlubit pekáčem buchet. Když má přebytek energie, jde si zaběhat, jindy skončí jen u rychlé chůze a někdy se rozvalí na gauči. Pravidel už bylo dost! Je svá. S celulitidou, striemi, madly lásky, pihami, pupínky, vlasovými podrosty a rosaceou. No a?

Nejste v tom sama

V momentě, kdy Rini pocítila svobodu a mohla se díky svému novému Já zhluboka nadechnout, zrodil se ďábelský plán. Určitě není sama, kdo potřebuje vymotat z bludného kruhu. Je mentorkou pro ženy, které se trápí svým vzhledem a parazitují na svém fyzickém i psychickém zdraví. Pořádá workshopy a ukazuje, že dokonalost jde ruku v ruce s duševní pohodou. O to líp, že účinky svého přesvědčení může demonstrovat na sobě samotné.