Vlasy se během života obměňují, staré vlasy vypadnou a jsou nahrazeny novými. Běžně člověku za den vypadne kolem 100 vlasů. Doba obnovy vlasové kštice je asi 4 až 6 let, samotný vlas roste rychlostí cca 0,2 až 0,5 mm za den, což za rok odpovídá 15 až 17 cm.

  • Když vám nějaké vlasy vypadnou při mytí nebo česání, je vše v pořádku, pokud ale začnete vypadané vlasy nacházet častěji ve větším množství, je tomu třeba věnovat pozornost.

Problém vypadávání vlasů, které může být pro jedince často traumatické, postihuje jak muže, tak i ženy.

  • U mužů je padání způsobeno pohlavním hormonem testosteronem změnami genetické vazby. Fyziologická plešatost postihuje až 50 % mužské populace v různé míře postižení. Může rovněž docházet k patologickým stavům díky vlivu interních chorob. Často je také strůjcem problémů stres.
  • U žen je řídnutí vlasů mnohdy způsobeno obdobími hormonálních změn (puberta, menopauza, těhotenství…) a nerovnováhou hormonů. Další možné vlivy na řídnutí vlasů a plešatost mohou mít přirozené procesy při stárnutí pokožky, moc často stahované vlasy do ohonu či jejich přehnané tupírování i dlouhodobé nošení pokrývek hlavy.

Jako základ pro zdraví vašich vlasů by měl být vyvážený zdravý jídelníček s dostatečným přísunem vitamínů a stopových prvků, jako je železo, zinek, fosfor a selen. Je dobré zařadit do stravy hodně ovoce, ryb a všeobecně bílkovin.

Dbejte taktéž na výběr kvalitní vlasové kosmetiky. Podpořit ochranu vlasů je dobré i speciálními séry.

Podpořte růst svých vlasů!

Fyto-biotechnologické sérum na omlazení a podporu růstu vlasů Hair Woman a Hair Man od společnosti Herb-Pharma je účinným řešením na oživení vlasů a jejich růstu.

Tento speciální přípravek byl vytvořen na základě vědeckého bádání, které zkoumalo růstové hormony a biomimetické peptidy, jedny z nejúčinnějších látek současnosti. K účinnému proniknutí látek k vlasovému folikulu přispívají i nanokapsle, díky nimž je možné revitalizovat vlasy do hloubky. Obsažené látky stimulují vlasové buňky a přispívají ke zdraví vlasu a dokážou zastavit vypadávání vlasu a dokonce i částečně obnovit jejich růst.
Dvě odlišné varianty pro muže a pro ženy jsou cíleně rozděleny, jelikož pokožka se u obou pohlaví liší. Vědečtí pracovníci společnosti Herb-Pharma AG Švýcarsko zohlednili tyto zvláštnosti a sestavili 2 druhy přípravků, jeden pro ženy a jeden pro muže. Vaše vlasy budou s produktem Hair Woman a Hair Man krásnější, zdravější a silnější!

Více informací najdete na stránce www.herb-pharma.cz