Pupínky
Nevymačkávat! Místo raději potřete tyčinkou s dezinfekčním roztokem, funguje především ten s kyselinou salicylovou. Menší pupínek dokáží zneviditelnit krycí tyčinky pro problema-tickou pleť. Pokud nic nepomůže, navštivte kožního lékaře.

Tip KAFE.cz
Skin Treatment Acne Care Conclear, Ryor
Antibakteriální, vysoce krycí tyčinka s obsahem aktivní látky. Je vhodná pro problematickou pleť s výskytem akné, lokálně zakrývá zarudlé pupínky. Korekční tyčinka se používá nejlépe pod make-up nebo pudr a zlepšuje tak vzhled pokožky. Díky obsahu kyseliny salicylové pů-sobí protizánětlivě a zabraňuje šíření bakterií.
Cena: 40 Kč (Eshop.ryor.cz)

Koutky
Popraskanou kůži v koutcích úst může způsobit chlad či nedostatek vitaminu B. Používejte proto kosmetiku určenou na rty a nikomu, ani od nikoho, si ji nepůjčujte. Vhodné jsou tyčinky a krémy s panthenolem, s pupalkou či glycerínem.

Celulitida
Více či méně malých důlků kolem hýždí má snad každá žena starší 35 let. V boji proti celuli-tidě nejvíce pomáhá pohyb, například chůze či jóga. Svaly se napnou a pokožka je hladší. Zlepšení může přinést také speciální kůra, využívající březový extrakt, citrónovou trávu a kofein, v kombinaci s masáží.

Pigmentové skvrny
Po čtyřicítce se na obličeji, krku, dekoltu a rukou začínají tvořit hnědé skvrny. Netoužíte-li po nevzhledných stařeckých flíčcích, kupte si krém obsahující vitamin A, který dokáže pokožku rychleji renovovat. Skvrnky můžete zakamuflovat vhodným make-upem. Pomůže také kůra na bázi ovocných kyselin či laser.

Červené žilky
S přibývajícím věkem se pokožka ztenčuje a prosvítají jí drobné žilky. Odstranit je dokáže lékař pomocí laseru. Stačí dvě nebo tři sezení a rázem je po problému!

KAFE.cz zjistilo:
Co musíte vědět o typech pokožky

Normální
Je lehce červená a působí zdravým dojmem
Péče: hydratace (glycerin, termální voda)

Smíšená
Na bradě, nosu a čele se tvoří pupínky, kolem očí a na lícních kostech je však pokožka suchá.
Péče: hydratace a matující krém (ovesný extrakt, avokádo, termální voda)

Suchá
Svědí a napíná se, pokud se pravidelně nemažete krémem, objevují se vrásky.
Péče: krémy s pupalkou či kyselinou linoleovou

Citlivá
Po koupání svědí, na ostrá jídla reaguje červenými skvrnami, je často alergická.
Péče: vše bez vůně a konzervačních látek.

Mastná
Tvoří se na ní často pupínky, velké, dobře viditelné póry.
Péče: pleť čistit antibakteriální pleťovou vodou, používat matující prostředky bez oleje.