Symplatická Veronika je maminkou 3letého synka a pracuje jako zubní sestra. Své dny v zaměstnání tedy tráví v uniformě a ve volném čase preferuje džíny a pohodlné boty. "Je to hlavně kvůli rychlým přesunům z práce domů a také na pískovišti s malým bych asi v šatech a lodičkách vypadala divně. Ale neznamená to, že se někdy ráda nehodím do gala," usmívá se.

Veronika přiznává, že na sebe nemá teď zrovna moc času a cítí se unavená, mimo jiné i kvůli nedostatku spánku, který je s malým dítětem běžný. Na druhou stranu říká, že nyní si připadá daleko hezčí a sebevědomější než v dobách před porodem "Kvůli synovi se také o to víc o sebe starám, chci být hezká maminka."

S líčidly je tahle naše čtenářka rozhodně za dobře a používá prý vše, co se nám, ženám, pro zkrášlení nabízí. Malovat se začala už někdy okolo 13. roku. Co se týká péče o pleť, sází Veronika hlavně na kosmetiku z lékárny, kterou jí doporučila dermo-kosmetička, jenž nyní pravidelně navštěvuje.

Jak se s proměnou vypořádá tým našich expertů?

Kadeřnický expert: Soňa Kozelková

Volba účesu a postup: Veronika přišla a sdělila mi, že by chtěla obarvit ombré v červené variantě, a na této variantě jsme shodly. Zakladní barvu jsem udělala tmavě hnědou s odlesky do červena, konce jsem zesvětlila a pak se vlasy natónovaly do požadovaného červeného odstínu. Jelikož Veronika má jemnější vlasy a nechtěla je moc zkracovat, musela jsem vrchní partii sestříhat, abychom docílily požadovaného objemu.

Doporučení klientce: Pro objem doporučuji nanést vždy tužidlo ke kořínkum. Po vyfoukání jsem natočila jemné vlny pomocí žehličky a lehce pročesala prsty. Jemným vlasům dodá plnost pudr, který se aplikuje ke kořínkům. Účes pak lze zafixovat lakem.

Expert na make-up: Elena Zelenohorská

Volba líčení a postup: Veronika zvolila trendy farbu vlasov, ktorá ma naozaj nadchla. Ličenie som prispôsobila stylu ombré, aby celkový vzhlad pôsobil sviežo a jednotne. Na oči som naniesla stíny v medenej farbe do ktorých som zapustila tmavší švestkový stín a pohrala sa s prechodom zo svetlého vnutorného kútika oka až po stmavenie do vonkajšieho a tým vytvorila tzn. ombré aj na očiach. Naniesla som tužkou linku ktorú som rozmazala do stratena, samozrejme nechýbala řasenka. Obočiu som len jemne zadefinovala tvar stínom. Na pleť som naniesla stredne krycí makeup ktorý dodal pleti bezchybnosť a dotónovala tvářenkou v medenej farbe. Rty som vykreslila tužkou a zakončila leskom.

Doporučení klientce: Nakolko si Veronika vybrala naozaj krásny trendy štýl farby, prispôsobila by som líčenie a zamerala sa hlavne na rty. Nádherne by ukázala rtěnka výraznej oranžovej neónovej farbe. Treba ale vždy zjednotiť plet, dbať na jej bezchybnosť a tvářenku v tomto prípade len úplne zľahka na jablíčka, aby rty boli dominantou.

Expert na stylling: Lenka W.

Volba oblečení: Veronice jsem vybrala delší svetr s krátkým rukávem v přírodním tónu béžové. Jako zvýraznění skvěle zafungovala šála v podzimních odstínech hořčicové, hnědé a červené.

Doporučení klientce: Vzhledem k tomu, že Veronika pracuje a ještě se stará o malé dítě, měla by vždy mít kvalitní a pohodlnou obuv. Neznamená to nutně, že boty musí působit nudně, naopak. I kozačky s podpatkem mohou být nesmírně příjemné na nošení, je třeba dobře zkoušet a vybírat.

5 otázek pro Veroniku

1. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:

Nějak se roztrhl pytel s proměnami a všechny kamarádky kolem mě se nechávají fotit a líčit a pak se chlubí krásnými fotkami. Chtěla jsem se přidat do jejich zástupu a také se pochlubit. A upřímně jsem vážně neuvažovala o tom, že já bych byla vybraná :-)

2. Jak jsem se před proměnou cítila:

Těšila jsem se a cítila se nervózní zároveň. Co když mě ostříhají na krátko? Co když se leknou, co mám s vlasy? Co když mě obarví na zeleno?! :-) Nervozita hned přešla, když si mě kadeřnice Soňa vzala do svých rukou a přesně popsala, co jsem chtěla, aniž bych jí musela něco říci. Tímto jí ještě jednou moc děkuji.

3. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:

Promluvila jsem si s kadeřnicí, co mám dělat se svými mastnými vlasy, kadeřnice velice ochotně poradila, ukázala mi výrobky, které bych měla používat, a vysvětlila mi, co dělat s neposednými vlasy.

4. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:

Jsem velice spokojená, opravdu nadšená z vlasů i z líčení.

5. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?

Manžel byl nadšený, moc jsem se mu líbila. Synáček mi měl říci, že jsem hezká, ale nějak nedokázal mluvit :-) Nakonec řekl, že se mu maminka moc líbí. Kolegyně mě pochválily a říkaly, že by se příště také přihlásily.