Prodloužení vlasů dnes nepatří ke složitým a neobvyklým procedurám. Naopak – jde o jednoduché řešení, jak snadno změnit vlastní vzhled, s nímž nejste spokojená. Stačí jen zajít do salonu, po dohodě s kadeřnicí vybrat správné vlasy a metodu, kterou si je necháte prodloužit. A pak už za dvě až tři hodiny máte hřívu, o níž se vám ani nesnilo.

Zničíte si vlasy?

Když k nám prodlužování vlasů dorazilo, dívaly se na něj ženy poněkud nedůvěřivě. Velký podíl viny na tom nesl fakt, že ne vždy se proměna podařila a budila spíš posměch. Při výběru salonu prozkoumejte jejich předchozí práci a sjednejte si nezávaznou schůzku s kadeřnicí. Svěříte-li své vlasy do dobrých rukou, nemáte se čeho bát. Správně zvolená metoda, typ vlasů i šetrný způsob prodloužení nemůže vašim kadeřím uškodit.

Nevýhody prodlužování

Běžně se stává, že vám pár pramenů po aplikaci vypadne, dají se však snadno použít znovu. Pokud si vlasy nešetrně rozčešete, anebo se vám zacuchají, stane se, že si nějaký pramen občas vytrhnete – a to i s těmi vlastními. I když vlasy vypadají dokonale, dostaly nepříjemný zásah a je třeba o ně pravidelně pečovat. Jinak vyschnou a zkrepatí. A o umělý zjev máte postaráno.

Jak na to

Pokud se pro prodloužení vlasů rozhodnete, informujte se o metodě, jaká by byla pro vaše vlasy nejvhodnější. Mezi nejčastěji používané a nejoblíbenější patří Bond Plus. K pramínku vašich vlasů je přidán pramínek prodloužených vlasů pomocí speciálního pojítka, které se v místě spoje zahřeje na vysokou teplotu. Spoj se smrští a přilne k vašim vlasům. Odstraňování se provádí podobně, opět dojde k zahřátí a jemným tahem se spoj oddělí. Metod prodlužování je ale více, např. pomocí kovových kroužků, lepidel, splétání.

Vybírat můžete mezi vlasy evropskými, nebo asijskými. Je pochopitelné, že evropské vlasy budou působit nejpřirozeněji a budou nejvíce odpovídat našemu barevnému typu, ale spoustu žen odradí vyšší cena. Asijské vlasy nejsou bohužel tak jemné a hodí se proto zejména pro tmavovlásky. Mějte na paměti, že se jedná o jistý nadstandard a není prostor pro kompromisy. Vlasy jsou přece korunou krásy!

Péče v první řadě

  • Na běžné kartáče zapomeňte, pořiďte si speciální na prodlužované vlasy, kterým si nepocucháte vlasy v místě spojů.
  • Zaměřte se na šampony bez parabenů a silikonů, které nejdou napleteným vlasům pod nos.
  • Používejte speciální olejíčky, které se vtírají do celé délky vlasů (ne jen do konečků) a dostatečně je hydratují.