Chcete si nechat prodloužit vlasy jako Simona Krainová, Eva Aichmajerová nebo Halina Pawlowská? Pak zkuste metodu Hairdreams. Na otázky, které by vás ohledně prodlužování či zhušťování vlasů mohly zajímat, odpovídala Gabriela Křivánková ze Salonu Chic.

Odkud k nám metody prodlužování vlasů přišly? Kdy se začaly ženy v Česku běžně o prodlužování vlasů zajímat a prodlužování přestalo být jen doménou celebrit?

Prodlužování vlasů sahá až do historie. Už v dávné Africe si ženy i muži splétali vlasy do různých copánků a nastavovali je do potřebných délek. Používali k tomu přírodní materiály. S vývojem moderních technologií je prodlužování vlasů tak přirozené, že je součástí nejen celebrit a modelek, ale i mnoha žen, které si tak splní svůj sen o dlouhých hustých vlasech.

Jakou metodu prodlužování vlasů používá váš kadeřnický salon?

Náš salon používá k prodlužování vlasů metodu Hairdreams.

Jde o ojedinělou metodu, či běžně používanou?

Metoda Hairdreams zaujímá ve světě již po řadu let vedoucí postavení na trhu prodlužování vlasů pomocí pravých vlasů. K filozofii Hairdreams patří striktní zaměření na kvalitu. Pouze absolutně zdravé, důkladně testované, vlasy projdou přísnými kontrolami kvality Hairdreams, a poté se šetrně zušlechťují. Výsledek: vynikající kvalita vlasů, která je pro Hairdreams příznačná. Důkazem této vynikající kvality je záruka Hairdreams na bezvadnou kvalitu vlasů po celou dobu jejich nošení. Předpokladem je pouze dodržení nezbytné péče a pravidelné ošetření vlasů v našem salonu, které se dokumentuje v dokladu o ošetření Hairdreams.

Máte přehled o dalších metodách prodlužování vlasů?

Samozřejmě mám. Metodu Hairdreams používá pouze patnáct salonů v České republice, které jsou profesionálně proškoleny, což u jiných metod není podmínkou. Náš salon má zastoupení pro Liberecký kraj. Metodu Hairdreams používáme proto, že jsme přesvědčeni o kvalitě i hustotě pramenů u nabízených vlasů, ale i o kvalitě spojů, které jsou naprosto nesrovnatelné s jinými metodami. Našim zákaznicím chceme nabízet pouze kvalitní služby i produkty.

Jakým způsobem prodlužování vlasů probíhá?

Vlasy Hairdreams jsou vašemu kadeřníkovi dodávány ve velmi jemných pramenech, které jsou na horním konci opatřeny spojovacím místem (bonding = angl. spoj). Přes tento bonding se prameny Hairdreams šetrně spojí s vašimi vlastními vlasy. Teplem bonding změkne a obemkne pak vaše vlastní vlasy a vlasy Hairdreams. Tak kadeřník postupuje pramen za pramenem, až je váš vysněný účes hotový.

Jaký je postup při aplikaci pramenů?

Prvním krokem při prodlužování v našem salonu je bezplatná konzultace se zákaznicí, kdy společně vybereme odstín prodlužovaných vlasů a jejich délku. Nejkratší jsou 20 cm a nejdelší 55 cm dlouhé. Dalším krokem je sepsání smlouvy, ve které jsou uvedeny podmínky k reklamaci a pokyny pro domácí péči, třetím krokem je aplikace vlasů. Spoje jsou na bázi polymeru, velikosti zrnka rýže. Konečná úprava pak zahrnuje lehký sestřih – jen takový, aby vše vypadalo přirozeně.

Jak dlouho samotná aplikace trvá?

Na tuto otázku nelze paušálně odpovědět. V první řadě závisí vynaložený čas na tom, jaký účes si přejete. Pro celkové prodloužení vlasů je zapotřebí podstatně více pramenů než pro jejich zhuštění, a pokud chcete jen částečné prodloužení, jde pak všechno ještě rychleji. Potřebný čas závisí rovněž na počtu pramenů, které se mají zapracovat. Pro průměrné prodlužování vlasů můžete počítat zhruba s hodinou a půl. Musíte si ovšem uvědomit, že zde ještě není započítán čas na mytí, fénování a případné barvení a stříhání.

Existují některé typy vlasů, pro které je prodlužování nevhodné, či méně vhodné?

Pro prodloužení vlasů v salonu Hairdreams potřebujete, aby vaše vlastní vlasy byly dlouhé minimálně 8 až 10 cm a dostatečně husté. Pak nebudou spojovací místa viditelná a prameny Hairdreams bude možné přirozeně integrovat do vašich vlastních vlasů. Pokud někdo trpí přílišným vypadáváním vlasů, téměř vždy se jedná o zdravotní problém, a pak je potřeba nejprve tento problém vyléčit, potom je možné vlasy bez problémů prodloužit. V nabídce je široká škála odstínů i délek.

Jakým způsobem je zaručeno, že bude vzhled prodloužených vlasů přirozený?

Přirozený vzhled prodloužených vlasů zajistí vyškolený tým kadeřníků, který prodloužené vlasy aplikuje a následně upraví tak, že vypadají jakoby přirozeně narostly.

Kafe.cz zjistilo: Kde používají metodu Hairdreams?

Jablonec nad Nisou, Liberec:
Salon Chic (www.salonchic.cz)
Praha:
Salon YES VIP s.r.o. (www.prodluzovani-vlasu-praha.cz)
Karlovy Vary:
Salon Matrix (www.salonmatrix.cz)
Brno:
Le Salon (www.le-salon.cz)

Již příští středu se dozvíte, jak dlouho prodloužené vlasy vydrží, či jak o ně správně pečovat. Prozradíme vám také, na kolik vás bujná hříva vyjde.