Mladistvý vzhled si můžete udržet různými způsoby, více najdete v galerii.

Cítila, že manželský vztah s Jardou za ta léta skomíral. Moc si přála, aby k sobě zase našli cestu a plamínek lásky se opět rozhořel. Jarda byl stále pracovně aktivní, jako manažer vedl velkou divizi prodeje. Často chodil na pracovní večere a jednání. „Nabídl mi, abych ho doprovodila na slavnostní večeři. Věděla jsem, že musím se svým vzhledem něco udělat.“

Zdenka zašla ke kadeřnici a nechala si udělat nové vlasy, s hotovou vizáží byla velmi spokojená. „Ale co s tou mou pletí? Zašedlá, povadlá, vrásky, torzo obočí, rozhodla jsem se s tím něco udělat…“ Zdenka v prvním kole zvolila neinvazivní procedury. Dvouhodinová péče kosmetičky přinesla výsledky. Po chemickém peelingu, mikromasáži a hloubkové hydrataci byla její pleť byla jemnější a rozzářenější. Až dosud to bylo vše perfektní.

„Nevím, co mě to napadlo, ale zašla jsem si ještě na úpravu obočí. Jen tak, bez doporučení, na slepo do prvního tetovacího salonu.“ Odevzdala se do rukou kosmetičky, po dvou hodinách ne moc příjemné procedury měla nové obočí. Jaké však bylo Zdenčino překvapení, když se poprvé zahlédla v zrcadle. Oněměla hrůzou. V novém perfektním střihu a nové barvě vlasů se zrcadlila zvláčněná a hydratovaná pleť a celý rámec obličeje „zdobil“ nepřirozeně hustý a vyklenutý tvar obočí. Ani černá barva k plavým vlasům nevypadala vůbec přirozeně. Zdenka hotové dílo okomentovala slovy, že vypadá jako Marfuša.

Nechtělo se jí ani domů. Utěšovala se tím, že si toho snad manžel ani nevšimne. O to horší byla realita. Jarda okomentoval můj nový vzhled slovy: „Proboha, jak to vypadáš? Vždyť vypadáš jako Mickey Mouse! To chceš jít zítra se mnou na tu akci takto? A já ti koupil i nové šaty…“ Bylo mi hrozně, nové vlasy a prozářená pleť byla vedle nového obočí asi zcela přehlédnutelná. Zapadla jsem do koupelny a propadla v usedavý pláč. Jarda se mě snažil ukonejšit, že ty směšné oblouky jistě za pár dnů dorostou. Přehodila jsem si přes obličej ručník a začala mu vzlykavě vysvětlovat, že tato nádhera určitě nedoroste, když jsou ty oblouky vytetované.

Na slavnostní raut vzal manžel našeho syna. Já seděla zavřená doma a nevycházela z domova. Uvědomovala jsem si, že za svým vzhledem stojím jen já sama. Nikdy jsem péči o pleť nevěnovala žádný čas, nesledovala aktuální trendy v líčení, neuměla si ani nalíčit rty. Začala jsem tím, že jsem si našla poradenství a nechala si na míru ušít plán své skin care. Našla si salon, kde odstraňují nepovedený permanentní makeup. Byl to běh na dlouhou trať, ale teď po dvou letech jsem, nejen já, se svým vzhledem spokojená. S Jardou jsme začali chodit na taneční lekce latiny a do divadla, jezdíme spolu pravidelně na wellness víkendy, doprovázím ho na obchodní večeře a akce. Získala jsem trochu sebevědomí a to se jistě projevilo i na tom, že je nám spolu zase dobře. Teď taky vím, že nic nezměním mávnutím kouzelného proutku. Pokud jsem na sebe celý život kašlala, efekt se určitě po jedné návštěvě kosmetičky nedostaví, ba naopak může skončit fatálně.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.