Ve vypjatých situacích se často odhalí opravdový charakter člověka. Jak rozpoznat psychopata, se dozvíte v galerii.

Karanténu ignoroval

Začali jsme mu říkat „Koroňák“ a jeho nezodpovědné chování nikdo z nás nechápe. Nikdy nebyl moc komunikativní, takže se nemůžeme divit, že s námi nemluví ani teď. Když jsme se ho se sousedkou slušně zeptaly (jsme seniorky a máme o své zdraví vážné obavy), zda by neměl být doma v té karanténě, když se vrátil z Itálie, tak nám odpověděl, co nám je do toho.

Introvert z divné rodiny

Pochází z podivné rodiny, od dětství byl spíše gauner, moc kamarádů neměl. Je to takový asociál. Byli jsme všichni rádi, když se odstěhoval někam do tramtárie. Později jsme se dozvěděli, že pracuje někde v italském horském lyžařském středisku. Když se objevily první případy této děsivé nemoci, doufali jsme všichni, že nepřijede domů. No bohužel se tak nestalo. Mladík se tady vesele prochází a ve vedlejším městě je už prý první nakažený... Psali to v novinách.

Kašle, ale testovat se nenechá

Se sousedkou jsme to nahlásily starostovi, aby nějak zakročil. Mladíka si předvolala policie, tvrdil jim, že byl v izolaci celé dva týdny. Je zdravý a nemá žádné zdravotní potíže. Ale my víme, že to není pravda. Lítal všude možně, doma nebyl a nikdy jsme ho se sousedkou neviděly ani v roušce. Kouří jednu za druhou a ten jeho tuberácký kašel nám nahání strach. Co když to není z cigaret? Nevycházíme raději už ani na zahradu. Věřím, že za své nezodpovědné chování si snad někdy ponese následky. A hlavně, že nebude mít nikoho z nás na svědomí.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jméno bylo na žádost čtenářky pozměněno.