Korektor je královský vynález. Od dob, kdy přišel na trh, ho nelze vyvážit ani zlatem. Maskuje kruhy pod očima, pupínky, prasklé žilky a další nedokonalosti pleti. Správný výběr barvy korektoru je podstatný, ale pak s ním nenápadně zakryjete doslova vše.

Růž by měla být v kosmetické taštičce každé ženy. Dodává pleti zdravý růžolící nádech. Většina make-up artistů se shoduje na tom, že krémová tvářenka je jen pro zkušené, ideální je volit pudrovou, se kterou je práce mnohem jednodušší, nestane se vám, že byste s ní měla na tváři nevzhledné skvrny.

Vyplnění obočí by též mělo být samozřejmostí a nikdy nevyjde z módy. Ačkoli tloušťka obočí se během desetiletí výrazně měnila, vždy bylo celistvé. Jediný, kdo kdy nosil dělené obočí, byli rappeři na přelomu tisícletí a díky bohu jim to vydrželo jen chvíli. Takže ať už tenké, nebo tlusté, hlavně vyplněné.

Černá linka je jednou z nejdelších make-up tradic na světě. Černá linka vytvořená z popela je dokonce starší než toaletní papír a to opravdu o hodně. Líčili se tak už staří Egypťané, a když se něco udrželo v módě přes 4000 let, je dost nepravděpodobné, že by to někdy z módy vyšlo.

Totéž platí o černé řasence. I její historie se datuje až do 19. století, kdy vznikla první řasenka, a sice kartáček namáčený do popela. Řasenku mají ve své kosmetické výbavě snad všechny ženy a to i ty, které tvrdí, že se nelíčí. Ačkoli v některých desetiletích se nosily barevné řasy, jednu dobu dokonce i bílé, nejprodávanější barvou řasenky byla ale vždy černá.

Stíny si vyráběly ženy snad v každé éře. Jejich popularita sice kolísala, nikdy ale zcela nezmizely a těžko někdy zmizí. Pomocí stínů lze vytvarovat oko, zvětšit jej či zmenšit, oči u sebe oddálit, padající víčka opticky zvednout...

Červená rtěnka je bez diskuze něco, co přežije nás všechny. Milovaly ji ženy po celém světě napříč staletími a desetiletími a šance, že by někdy někdo řekl, že červená rtěnka se někam nehodí nebo, že je out, je asi stejně vysoká jako, že vás porazí zaparkované auto.

Základní péče a to jak o svou pleť, tak o své náčiní. Pravidelné čištění a výměna štětců, hydratování pleti a ochrana před slunečním zářením by měly být naprostá samozřejmost.