Power Plate vypadá jako obří vysavač a v posledních letech se stává naprostým hitem fitcenter. Pyšní se totiž kombinací, která je velmi žádaná – je opravdu účinný a navíc cvičení na něm zabere minimum času.

Cvičení pro celebrity

Ne nadarmo je tento přístroj zvaný Power Plate hitem mezi sportovci, herečkami, zpěvačkami a modelkami. Cvičí na něm Madonna, Kylie Minogue, Nicol Kidman anebo Simona Krainová. A oblíbený je i mezi muži – své by vám mohli říct Brad Pitt anebo hokejista Jiří Hudler.

Jak Power Plate funguje?

Všechno je postaveno na přenosu vibrací do svalů, které jsou pak nucené se stahovat. Posilujete v předem daných pozicích (záleží, na které partie těla se chcete zaměřit) a v každé musíte vydržet šedesát sekund. Po tuto dobu se sval stahuje a roztahuje a vy posilujete. Velkou výhodou je, že se můžete zaměřit jen na určitou svalovou skupinu a vytvarovat ji k obrazu svému. Kombinací různých cviků pak můžete posilovat i celé tělo.

Deset minut třikrát týdně

Další výhodou tohoto stroje, kterou jsme již zmínili, je jeho časová nenáročnost. Můžete zapomenout na hodiny v posilovně, postačí vám i deset minut třikrát týdně. Cvičit však můžete i půl hodiny. Než se vydáte vyzkoušet tento přístroj, který je k dispozici i u nás, měla byste vědět, že byť cvičíte krátce, fyzicky vám dá zabrat, a tak není vhodný úplně pro všechny. Abyste se na něm naučila správně a efektivně cvičit, doporučuje se alespoň první tři lekce absolvovat pod dohledem trenéra.

KAFE.cz zjistilo:

Komu se cvičení nedoporučuje? Těhotným a kojícím ženám, nemocným cukrovkou a epilepsií. Cvičit na něm nesmějí také osoby s kardiostimulátorem, s umělými klouby, lidé trpící těžkými migrénami či všichni, kteří mají v těle jakékoli kovové čepy, šrouby apod., stejně jako nitroděložní tělísko.

A to nejlepší nakonec: Na co všechno tento zázrak působí? Tak především na posílení a vytvarování postavy. Cvičením zároveň hubnete a redukujete celulitidu. Přístroj vám pomůže i na zlepšení pohyblivosti, rovnováhy a koordinace a je také vyhledávaný jako výborný rehabilitační prostředek – například po úrazech.

Tip KAFE.cz: Kde můžete Power Plate vyzkoušet?

Praha:
Holmes Place Smíchov, Černý Most, Karlín
http://www.holmesplace.cz

Brno:
Power Plate Brno, Údolní 25
www.powerplatebrno.cz

Jinde v ČR:
Síť hany bany - dámské wellnes centrum nové generace
http://www.fithanybany.cz