Bahenní zábaly, anebo koupel v bahně – s tím vším se můžete setkat a vězte, že i když bahno dvakrát vábně nevypadá, svému tělu jím prospějete. Třeba takové bahno z Mrtvého moře, které se k nim používá, obsahuje mořské řasy a je plné minerálů, vitaminů a jódu, takže příznivě působí na celou škálu problémů. Nejčastějšími důvody, proč se ženy vydávají do bahenních koupelí, jsou potíže pohybového aparátu, zábaly zase volí ty, které chtějí bojovat s celulitidou. Vhodné však jsou i při nemocech dýchacího ústrojí, anebo při gynekologických potížích.

Bahenní tukožrout

Při aplikaci bahna dochází k maximálnímu využití solí, minerálů a stopových prvků do těla. A že jich není málo! Takové bahno z Mrtvého moře obsahuje magnézium, kalcium, železo, sulfáty, bromidy atd. Díky tomu působí blahodárně nejen na pokožku, kterou obnovuje a revitalizuje, stahuje póry, ale působí i jako mírný tukožrout! Protože má velmi příznivé účinky na kůži, používá se také při léčení ekzémů, lupénky, nebo akné a příznivě působí při hojení ran a jizev.

Zakuklená v bahně

Pokud se pro bahno rozhodnete, můžete zvolit koupel, anebo celkový či lokání zábal, který se často provádí jen na kolena, rizikové partie, anebo na tenisové lokty. Pokud se rozhodnete pro celkový zábal, čeká vás doslova zakuklení do obinadel namočených v bahně, anebo rozetření bahna na tělo a zabalení do speciální fólie. Již po prvním nanesení pocítíte výrazný rozdíl – bahno totiž vytahuje škodliviny pod kůží, a tak vám pomáhá k zeštíhlení! Úbytek se uvádí v řádu centimetrů!

Kafe.cz zjistilo: Proč jít na bahenní zábal?

  • formuje postavu (zeštíhlení viditelné už po první aplikaci)
  • vyhlazuje celulitidu
  • zpevňuje pokožku, a proto je vhodný i po těhotenství
  • omlazuje kůži
  • detoxikuje organismus
  • podporuje lymfatický systém
  • příznivě působí na hojení ran a jizev, ale také na ekzémy, lupénku, nebo akné
  • pomáhá při problémech s pohybovým aparátem

Tipy Kafe.cz: Kam za bahnem vyrazit?

Mandala Spa, Praha

Cena: 950 Kč (celé tělo, včetně solného scrubu)
www.mandala-spa.cz

Oáza pohody, Opava

Cena: 500 Kč (celé tělo), 300 Kč záda
www.oazapohody.cz

Studio Life Style, Frýdek-Místek

Cena: 790 Kč
www.fmlifestyle.cz

Solnička, České Budějovice

Cena: 290 Kč
www.solnicka.eu

Zuja, Brno

Cena: 350 Kč
www.zuja.cz