Triků, jak problematický tvar oka a spadlé víčko opticky pozvednout je spousta, je ale zapotřebí si s očními stíny opravdu pohrát, aby se dostavil cílený efekt.

Nejprve začneme s úpravou obočí, jelikož obočí je tzv. „rám obličeje“ a na jeho tvaru a líčení opravdu záleží. Nesprávným tvarem nebo přetrhaným obočím docílíte akorát tak smutného a omšelého výrazu. Ke zvýraznění bohatě postačí tužka z drogerie zakončená štětečkem. Snažte se zachovat váš přirozený tvar obočí, který mírně protáhnete tužkou a zvýrazníte zejména oboční oblouk, který opravdu lehounce protáhnete nahoru. Takto už v prvním kroku docílíte optického zvětšení oka. Vnitřní část obočí zvýrazněte a pročesejte štětečkem tak, aby se barva trošku rozmazala a obočí nepůsobilo příliš tvrdě a nebylo nepřirozeně ohraničeně.

Základ pro líčení spadlého očního víčka jsou světlé barvy. Zkuste na celé víčko nanést světlý korektor nebo oční stín v tělové barvě, kterým uměle posuneme záhyb oka o několik milimetrů výše. K vnějšímu koutku aplikujte rozjasňující stín, který může být lesklý, ale klidně i matný. Jedná se o jednoduchý trik, kterým oči celkově rozjasníte. Světlejší barvy obecně vykouzlí šťavnatější pohled. Na tmavé odstíny barev ve vaší paletce však nemusíte úplně zanevřít. Při aplikaci očních stínů je rovněž důležité myslet na ideální tvar a velikost štětce. U malých očí a spadlejších víček je vhodné použít drobnější štětec. Tím postupně nanášejte mírně tmavší stín a to až těsně k záhybu oka. Takto docílíte pozvednutí očního víčka a optického zvětšení oka.

Jakmile máte hotovo je zapotřebí vzít silnější štětec a jednotlivé barvy do sebe pečlivě zapracovat (tzv. „rozblendit“) tak, aby nebyly patrné žádné přechody a ostré hrany. Barvy se musí prolínat a plynule do sebe zapadat. Na závěr nezapomeňte aplikovat řasenku, kterou řasy důkladně rozčešte. Slepené řasy totiž na kráse nepřidávají vůbec žádnému oku.

Líčení je zábava a pomocí těchto jednoduchých a rychlých triků zajisté sklidíte úspěchy.