Kupte si hydratační kosmetiku

Ať je vaše pleť suchá, mastná, anebo smíšená, na podzim se pro všechny typy hodí hydratační krémy. Se snižujícími se teplotami pokožce prospějete, pokud jí dodáte vlhkost. V případě mastné pleti stačí hydratovat sušší místa, např. tváře a vynechat T zónu. Odborníci doporučují krémy a kosmetiku s obsahem luxusních olejů, například s avokádovým, mandlovým nebo růžovým či krémy s bambuckým máslem. A pozor – hydratační by měly být nejen krémy na obličej, ale i sprchové gely a tělová mléka.

Pořiďte si jemný exfoliant

Letní měsíce pokožce příliš neprospěly. Póry jsou ucpané a odumřelé buňky je třeba co nejrychleji odstranit. Řešením proto je pořídit si jemný, k pokožce šetrný exfoliant, který pomůžeme rychleji vyměnit staré buňky za nové, vyčistit póry, a tím ozdravit pleť

Používejte dál krémy s UV faktorem

To, že se ochladilo a sluníčko už nesvítí tak intenzivně neznamená, že byste měla svoji pleť přestat chránit. Naopak – odborníci doporučují pokračovat dál v používání krému s UV faktorem, a to především na obličej. Jeho výše by se měla pohybovat kolem SPF 15.

Dejte sbohem pigmentovým skvrnám

Sluneční paprsky mohly způsobit, že se na vašem obličeji objevily pihy nebo nepěkné pigmentové skvrny. I s tím se ale dá bojovat, důležité je začít včas. Vyzkoušejte některý z přípravků, který skvrny zesvětluje a pomáhá je odstranit. Pokud vám nepomohou nebo se skvrny zvětšují či mění tvar, navštivte dermatologa.

Nezapomeňte na antioxodanty

Pokud jste dosud nezkusila přípravky s antioxidanty, je na čase začít. Vyzkoušejte takové krémy či mléka, které obsahují vitamin C, koenzym Q10 nebo kyselinu alfa lipoovou. Antioxidanty totiž chrání pleť před volnými radikály, které pleti škodí a způsobují vrásky.