Jarní typ

Ženy, které jsou jarní typ, mívají velmi světlou pleť s jemným nádechem do růžova, od přírody světlé vlasy, blankytně modré, šédé až světle zelené oči. V případě změny barvy vlasů se vždy bude doporučovat pouze světlá, maximálně medová blond. Tmavé barvy jarním typům vůbec nesluší a vyloženě nevhodná je u nich zrzavá barva. Při líčení by měly dbát spíše na oči, rtěnku volit světle růžovou, nebo nude.

Letní typ

Letní typy jsou dámy, které mají olivovou pleť, snadno se opalují, ale přesto jsou jejich vlasy i oči světlejší. Špinavá blond, světle hnědá a k tomu zelené, oříškové nebo šedé oči. Letní typy jsou většinou dámy, které v dětství byly blond a jejich vlasy postupně ztmavly. Při líčení mohou sáhnout i po tmavší rtěnce, ale vždy by měly mít zvýrazněné oči. Pokud uvažují o nové barvě, spíše se doporučuje o pár odstínů světlejší, či tmavší, než je jejich přirozená barva. Rozhodně by se neměly barvit úplně na tmavo, ani úplně na světlo.

Podzimní typ

Za podzimní typ se považují zrzky s bledší pletí s pihami, ale také tmavovlásky s pružnou opálenou pletí, jako je třeba Monica Belluci. Tyto dámy mívají zelené, zelenohnědé až oříškové oči. Tomuto typu sluší prakticky cokoliv, vyjma blond. Té by se podzimní krásky měly vyhýbat jako čert kříži. Co se líčení, rudá rtěnka i tmavé oči jsou povoleny dohromady.

Zimní typ

Sněhurky, to jsou zimní typy. Tmavé vlasy, alabastrová pleť. Křehké dámy, u kterých se téměř bojíte, abyste je nějak nepoškodili. Očí mívají zpravidla tmavě hnědé, ale občas se objeví i nějaká ta šedooká kočka. V jejich případě by se změna barvy vlasů měla držet v tmavých odstínech, klidně i mahagon, či tmavě rudá, maximálně nějaký světlejší melír. V případě obarvení na blond, může nastat pohroma a to hodně velká. Zimním typům velice sluší červené rtěnky.