Vyšší level

Ve dvaceti letech stačí gumička, uděláte obyčejný culík, kolem uší necháte volně splývat dva pramínky a je hotovo. V padesáti, kdy vlasy značně prořídly, ztratily sílu i lesk a jsou protkány šedou nitkou, to tak jednoduché není. Zapomeňte na usedlost a dejte šanci střihu "pixie". K usedlému stylu má daleko a zároveň příjemně koresponduje s vyšším věkem, zvýrazní rysy v obličeji a na první pohled omladí.

Klasika hvězd

Zapátrejte v paměti. Pixie je účesem, který vás odliší, ale nepřipraví o šarm. Okatá topmodelka Twiggy, Audrey Hepburn ve filmu Prázdniny v Římě nebo Mia Farrow se nebály kadeřnických nůžek a popustily uzdu fantazii. A muži jim leželi u nohou. Klučičí sestřih není devizou jen mladých dívek, kterým je časem odpuštěno všechno. Pixie omlazuje a má mnoho podob. Můžete na to jít zhurta a nechat si vyholit po stranách hlavu a na vršku nechat rošťáckou přehazovačku, mnohem více rafinovanovanosti v sobě ale skrývá klasika - střapatá ofina, neposedné pramínky a neposedné vlasy poletující si na temeni.

Nejste-li stále pevně rozhodnutá, osmdesátnice a oscarová herečka Judi Dench vás snad nadobro přesvědčí!

Dobrá kadeřnice vytvoří účes i z jemných a nekvalitních vlasů. Už nikdy nebudete potřebovat kulmy, kartáče, natáčky ani fény. Bude stačit vosk o velikosti hráškové kuličky, kterým zvýrazníte pár pramínků, rukou jemně prohrábnete a bude hotovo.

Na dobu určitou

V Hollywoodu se pixie považuje za vlasový experiment s krátkou dobou expirace. Na pár měsíců je to příjemné zpestření, ale dlouhé lokny jsou pro tamní podmínky lepší. Pro vás ale může být pixie tím pravým a značkou vytříbeného vkusu!

Inspirujte se v naší bohaté galerii, kde najdete velmi krátké sestřihy na kluka, ležérní varianty i celebrity, které mu na čas propadly.