Jóga nebo pilatek

Navštěvování kurzu jógy nebo pilates vám pomůže dostat se mezi lidi a dokonce si u toho ještě zformujete postavu. Je to skvělá cesta, jak zůstat aktivní a ve formě. Navíc až přijde plavková sezóna, nezaskočí vás kila navíc. Ideální cvičení pro všechna roční období – i zimu.

Jízda na kole

Jezdit na kole je zábava v každé roční době. V zimě si ji můžete užívat o to víc, protože ledově svěží vzduch je osvěžující. Jen nezapomeňte na vhodné oblečení, než vyrazíte na projížďku. Nechcete přeci dostat rýmu. Pokud se na projížďky venku necítíte, můžete vyzkoušet rotoped, ergometr či zajít na hodinu spinningu.

Ergometr Bremshey Cardio Explorer Sport

Tip Kafe.cz

Ergometr Bremshey Cardio Explorer Sport

Ergometry se od klasických rotopedů odlišují počítačovým řízením. U ergometrů máte možnost předvolit nebo automaticky nastavit různé profily tratě. Trénink se tak stane zábavnější a účinnější. Využívají se i jako rehabilitační zařízení, ale pomáhají zpevnit svaly a snížit hladinu tuku.

Cena: 13 990 Kč (kola-rotopedy.cz)

Procházka

Procházky jsou skvělou cestou, jak se donutit k nějakému pohybu. Nezáleží na tom, jestli jdete pomalu a obdivujete okolí, nebo si vykračujete svižným krokem. Vašemu tělu to prospěje tak jako tak a navíc spálíte přebytečné kalorie.

Setkání se s přáteli

Každý týden si udělejte čas na své přátele. Běžte do kavárny (samozřejmě pěšky) nebo uspořádejte setkání u někoho doma. Pravidelné udržování kontaktu s kamarády je báječný způsob, jak v zimě nezakrnět a zažít spousty legrace.

Vytvoření zimní zahrady

Pokud na jaře a v létě ráda zahradničíte, není důvod s tím přestat za chladných zimních dnů. Báječným nápadem je vytvoření zimní zahrady. Udělejte menší průzkum a zjistěte, jakým rostlinám se v okolí vašeho bydliště daří, a pusťte se do toho. Protáhnete celé tělo a ještě se zabavíte.