Co si budeme povídat, každá z nás zná pocit, kdy jí připadá, že je strašně zpocená, že to všichni určite vidí na oblečení... nebo ci si asi klient pomyslí o té záděrce, co máte na malíčku... Máme pro vás pár tipů, jak o sebe bez větší námahy pečovat i před den. Nejen, že to celkově pomůže vaší pleti a tělu, ale vy se budete cítit lépe i psychicky.

Tip 1: Zaměřte se na ruce

I když jen se sedíte v kanceláři a nevyjdete ven, dostanete se denně do kontaktu s pěknou řádnou bakterií. Píšete na klávesnici, chytáte za kliky, podáváte si s kdekým ruku. A pak si stačí sáhnout na tvář či do očí a už tu může být nepříjemná infekce. První dobrá rada odborníků je tedy zcela banální a zní – myjte si ruce, jak je to jen možné. Pokud nemáte po ruce umyvadlo, používejte alespoň vlhčené ubrousky.

Tip 2: Pořiďte si dětský pudr

Dětský pudr je naprosto úžasná věc. Alespoň to tvrdí odborníci na kosmetiku. Ovšem ani ne tak pro miminka, jako pro ženy. Pokud se opravdu hodně potíte, je dobré jej mít po ruce – stačí ho nenápadně použít do podpaží přes deodorant a budete se rázem cítit lépe a čistší.

Kafe.cz zjistilo:

Zajímavý návod přinesl jistý americký magazín. Pokud se hodně potíte, doporučují odborníci posypat dětským pudrem podpaží u bílých halenek či topů a následně přežehlit. Na oblečení prý vytvoří bariéru, která zamezí, aby se pot vpíjel do oblečení a vykouzlil na něm nepříjemné zažloutlé skvrny.

Tip 3: Dbejte na nehty

Na pravidelnou manikúru možná nemáte čas, a tak se vám stává, že se za své ruce mnohdy stydíte? Pokud máte problém s odstávající kůžičkou a nezdravým vzhledem rukou mějte po ruce malý masážní olejíček nebo krém na nehtovou kůži. Stačí rozetřít po nehtech a vaše ruce rázem rozkvetou. Doporučuje se například kosmetika s meruňkovými výtažky.

Tip 4: Mějte po ruce parfém

Malé balení parfému by ve vaší kabelce či v kancelářském stole nemělo chybět. Ne snad proto, abyste svou vůní omračovala kolegy či zamořovala kancelář, ale velmi dobře funguje, pokud si během dne kápnete trošinku parfému na zápěstí a krk. Pokud potřebujete osvěžit a povzbudit, výborně se osvědčují ovocné vůně – citron, pomeranč, nebo grapefruit.

Tip 5: Bambucké máslo pro suchou pleť

Pokud máte suchou pleť, vyplatí se mít vždycky po ruce bambucké máslo. Nepříjemné pocity svědění a pnutí totiž na vašem dobrém pocitu ani na pracovním výkonu nepřidají. Bambucké máslo pleť ihned hydratuje, dobře se vstřebává a pokožku zanechává hladkou, svěží a dobře vypadající.