Střih

Politici jsou poslední dny na pranýři. I v době karantény mají upravené vlasy a bezchybný sestřih. Vy toho můžete docílit i bez zásahu profesionála.

Trik s copem

Vlasy si dobře vykartáčujte a stáhněte je do gumičky na temeni hlavy (nad čelem). Druhou gumičku umístěte tam, kde hodláte stříhat. Jednou rukou chytněte vlasy a táhněte směrem nahoru, druhou stříhejte. Odstraňte gumičku a upravte všechny nedokonalosti.

Ofina

Na suchých vlasech vytvořte pěšinku uprostřed. Oddělte pramen vlasů, který by měl tvořit ofinu. Zbytek stáhněte do gumičky, aby nepřekážel. Vlasy načešte do obličeje a zastřihněte. Práci nepřerušujte, vytvořily by se zuby.

Pokud byste zastřihli mokré vlasy, po chvíli se budete divit. Délka se výrazně zkrátí a místo šmrncovní ofiny těsně nad obočí byste měli vlasy do půlky čela.

Poloviny

Vlasy rozdělte na poloviny od vršku hlavy až po krk, pročešte a uhlaďte. Na každé straně je stáhněte na rameno a zastřihněte v délce, kterou požadujete. Tento postup se hodí pro nejnutnější prostříhání konečků.

Péče

Pokud si netroufáte na nový sestřih, nepodceňujte správnou péči. Zničené, suché a polámané vlasy vypadají mnohem hůř než ty neprostříhané.

Pokud máte v úmyslu přeliv v domácích podmínkách, vyberte odstín, který se co nejvíce blíží vaší skutečné barvě. V případě neúspěchu se rychleji vymyje a škody nebudou viditelné. Nezapomeňte na test, který umí odhalit alergii na jednotlivé složky barvy, dobré promíchání a nanášení od kořínků.

Masky

Smíchejte lžíci vlažného mléka, lžičky medu (cukru) a 20 gramů čerstvého droždí a směs nechte 20 minut odpočívat na teplém místě. Masku naneste na vlasy, zabalte do igelitu a ručníku a za půl hodinky důkladně vymyjte.

Hrnek nakrájené dýně a dvě lžíce medu rozmixujte dohladka a nechte chvíli odstát. Pyré vmasírujte do vlasů i pokožky hlavy, nechte pod pevně uvázaným ručníkem čtvrthodinku působit a vlasy umyjte.

Pro rychlou vlasovou výživu stačí 3 lžíce kokosového mléka (krému), polovina avokáda a 2 lžíce medu. Ingredience rozmixujte a naneste na vlasy. Efekt se neprojeví hned, ale při pravidelné aplikaci vlasy do měsíce zhoustnou a zesílí.

Ochrana

Aprílové počasí, kdy se střídá ostré sluníčko s jarní přeprškou, vlasům nesvědčí. Pamatujte na tři základní pravidla:

  • Volné - vlasy stažené do gumiček trpí, lámou se a kroutí, po týdnech bez kadeřníka budou slabé a začnou vypadávat
  • Česané - několikrát za den je kartáčem projeďte od shora dolů a zbavte se poničených vlasů, vznikne místo pro nové
  • Vyrovnané - stres má na vlasy velký vliv, jestli nechcete, aby se tato situace podepsala na vaší kráse, udržujte klid